• Αναζήτηση
 • Το FDP θέλει τη… θέση του Σόιμπλε για να μπει στην κυβέρνηση

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) θα ζητήσουν να τους δοθεί το υπουργείο Οικονομικών για να ενταχθούν στην επόμενη κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε στέλεχος του κόμματος την Κυριακή.

  Μία εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές, τις οποίες οι συντηρητικοί της Μέρκελ θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσουν, χωρίς όμως να εξασφαλίσουν πλειοψηφία των εδρών στην Μπούντεσταγκ, το FDP απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να ενταχθεί σε κυβερνητικό συνασπισμό αν η καγκελάριος ταχθεί υπέρ του γαλλικού σχεδίου για τη δημοσιονομική ένωση της ευρωζώνης.

  Το FDP, το οποίο χαρακτηρίζεται συχνά φυσικός σύμμαχος της Μέρκελ, ήταν ο ήσσων εταίρος στη δεύτερη κυβέρνησή της (2009-2013). Δεν είχε καταφέρει να εκλέξει βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές, αλλά σε αυτές της ερχόμενης Κυριακής ελπίζει όχι απλώς να ξαναμπεί στην Μπούντεσταγκ αλλά να γίνει το τρίτο κόμμα βάσει αριθμού εδρών.

  Εξασφαλίζουν την πλειοψηφία

  Ο υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βετεράνος της Ενωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ, βρίσκεται στον θώκο από το 2009 και είναι το πλέον προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης πλην της καγκελαρίου.

  Αλλά σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Χαν, μέλος της εθνικής εκτελεστικής επιτροπής του FDP, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να ανατεθεί σε κάποιον από το δικό του κόμμα.

  «Το FDP δεν θα πρέπει να μπει σε καμιά κυβέρνηση στην οποία δεν θα μπορεί να ονομάσει, εκείνο, τον υπουργό Οικονομικών», τόνισε ο Χαν στην Bild. Η δήλωσή του δημοσιεύεται στο φύλλο της συντηρητικής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα.

  Το ποσοστό του FDP στις δημοσκοπήσεις κυμαίνεται μεταξύ του 8 και του 10%, ενώ αυτό των συντηρητικών της Μέρκελ ανέρχεται στο 37%, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο κόμματα θα εξασφαλίσουν σχεδόν την πλειοψηφία των εδρών.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk