• Αναζήτηση
 • Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα ζητά να κλείσει το hot spot του νησιού

  Ο δήμαρχος του νησιού που δέχεται μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών ζήτησε το κλείσιμο του hot spot που έχει φτιαχτεί, σημειώνοντας πως ορισμένοι παραβαίνουν τους κανόνες συνύπαρξης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το κλείσιμο του hot spot στη Λαμπεντούζα ζήτησε ο δήμαρχος του νησιού Τοτό Μαρτέλο μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς το «μια ανώφελη δομή, η οποία δεν χρησιμεύει σε τίποτα» και σημειώνοντας πως ορισμένοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί παραβαίνουν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί.

  «Οι κανόνες καθημερινής συνύπαρξης που ισχύουν για τους κατοίκους του νησιού δεν ισχύουν, με τον ίδιο τρόπο, για τους μετανάστες που φιλοξενούνται σε αυτό» ανέφερε ο Μαρτέλο και πρόσθεσε ότι «ένα μέρος από τους Τυνήσιους που βρίσκονται στην Λαμπεντούζα, δεν υπόκεινται σε ελέγχους, μεθούν και ενοχλούν τις γυναίκες».

  Ωστόσο, η πρώην δήμαρχος του μικρού νησιού που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγικών ροών προς την Ιταλία, Τζούζι Νικολίνι, τόνισε ότι «έχει την εντύπωση πως ο Τοτό Μαρτέλο θέλει να ασκήσει ψυχολογική τρομοκρατία».

  «Μου προκύπτει ότι έγινε μια μόνο κλοπή σε κατάστημα οπωροκηπευτικών, η Λαμπεντούζα είναι γεμάτη τουρίστες και δεν γνωρίζω να υπήρξαν παρενοχλήσεις σε βάρος των γυναικών», είπε επίσης η Νικολίνι.

  Απαντώντας με τη σειρά του ο Τοτό Μαρτέλο ανέφερε πως «αν κάποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν υστερόβουλα τα λόγια μου ας το κάνουν, είναι ελεύθεροι. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ρατσισμό ή έλλειψη ανοχής. Το θέμα είναι ότι πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού οι κανόνες και να τηρείται η δημόσια τάξη».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk