Συνεχίζεται ο δικαστικός μαραθώνιος για το deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Με τη δικαιοσύνη να δοκιμάζει τις αντοχές της αγοράς, συνεχίζεται η προσπάθεια ολοκλήρωσης και σε νομικό επίπεδο του deal διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Με τη δικαιοσύνη να δοκιμάζει τις αντοχές της αγοράς, συνεχίζεται η προσπάθεια ολοκλήρωσης και σε νομικό επίπεδο του deal διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Πηγές κοντά στην οικογένεια Σκλαβενίτη, όταν έγινε γνωστή η αναβολή για τις 24 Μαΐου της εκδίκασης των τριτανακοπών που είχαν ασκηθεί επί της απόφασης συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης, έλεγαν στο Capital.gr, πως ο επενδυτής παραμένει προσηλωμένος στην ολοκλήρωση του deal.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Capital.gr: «Οι τράπεζες (σ.σ. έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις) διατίθενται να προχωρήσουν κανονικά στην ολοκλήρωση της εκταμίευσης του δανείου που θα λάβει η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης».

Σημειώνοντας «μάλλον η εκταμίευση των 352 εκατ. ευρώ θα γίνει την επόμενη εβδομάδα».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνδέεται με την πληρωμή των προμηθευτών μέσα σε 60 εργάσιμες ημέρες αλλά και με την έναρξη αποπληρωμής και των υπόλοιπων πιστωτών.
Άμεσα πρόκειται να «πέσουν» και τα 125 εκατ. ευρώ από την πλευρά του επενδυτή (σ.σ. με βάση τον αρχικό σχεδιασμό αυτά θα «έπεφταν» σε βάθος διετίας) ενώ ακόμη 40 εκατ. ευρώ πρόκειται να «ρίξει» στο δίκτυο της Μαρινόπουλος η Σκλαβενίτης την επόμενη διετία.

Ήδη στις 23/12/2016 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), το από 24/11/2016 πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, με το οποίο πιστοποιήθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 31.250.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 1/4 του αντιτίμου των ονομαστικών μετοχών του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ποσού 125 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έως το τέλος του μήνα θα έχουν αλλάξει όλες οι ταμπέλες στο δίκτυο καταστημάτων της Μαρινόπουλος που περνούν στον έλεγχο της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ενώ το αργότερο έως τις 24 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί και η πλήρης τροφοδοσία του δικτύου.

Σε ό,τι αφορά την εμπορική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η Σκλαβενίτης για το δίκτυο της Μαρινόπουλος, σημείωναν ότι αυτή θα είναι η ίδια με αυτή που «τρέχει» ήδη το δίκτυο της Σκλαβενίτης.

Εν τω μεταξύ χθες στο κτήριο 6 του δικαστικού Μεγάρου της Ευελπίδων παίχθηκε ένα ακόμη επεισόδιο στο δικαστικό θρίλερ διάσωσης της Μαρινόπουλος. Χθες είχαν ορισθεί να εκδικασθούν οι τριτανακοπές που ασκήθηκαν επί της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Και ενώ μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, φαινόταν ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην εκδίκαση, από το μεσημέρι της Δευτέρας τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Η εταιρεία Καρυπίδης, άλλοτε στενός συνεργάτης της Μαρινόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά της Μαρινόπουλος, ενώ Δήλωση – Γνωστοποίηση ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, απαντώντας στις καταγγελίες της Καρυπίδης, κατέθεσε η πλευρά Μαρινοπουλο.
Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική κίνηση στην οποία προέβη η Καρυπίδης.

Χθες, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο δικηγόρος της πλευράς Καρυπίδη, ζήτησε να εξαιρεθούν οι δικαστές που είχαν ορισθεί για την εκδίκαση των τριτανακοπών. Λίγο πριν τη 1:30 ανέβηκε στην έδρα άλλη σύνθεση για να εκδικάσει την αίτηση εξαίρεσης της σύνθεσης της έδρας.
Τελικά η αίτηση δεν εκδικάσθηκε διότι ο δικηγόρος της πλευράς Καρυπίδης δεν εμφανίσθηκε όταν συζητήθηκε το αίτημα της πλευράς Καρυπίδη, ενώ λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου ανέβηκε στην έδρα η τρίτη σύνθεση του δικαστηρίου και ανέβαλε την εκδίκαση των τριτανακοπών για τις 24 Μαΐου.

Στις 24 Μαΐου λοιπόν θα εκδικασθούν οι τρεις από τις επτά αρχικά τριτανακοπές που είχαν ασκηθεί και αυτό γιατί οι τέσσερις εξ αυτών έχουν παραιτηθεί των σχετικών δικογράφων. Σε ότι αφορά την Καρυπίδης, η οποία οφείλει στους εργαζόμενούς της μισθούς 9 μηνών, στις 22 Μαρτίου εκδικάζεται η αίτηση πτώχευσης της Αφοί Καρυπίδη που έχουν καταθέσει οι υπάλληλοί της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk