Ενημέρωση του Διπλωματικού Σώματος για την ελληνική ναυτιλία

Μία διαφορετική εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο πλοίο μουσείο HELLAS LIBERTY, που είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά. Έπειτα από πρωτοβουλία του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγιεφ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με τη συμβολή των εφοπλιστικών οργανώσεων, το διπλωματικό σώμα ενημερώθηκε για την ελληνική ναυτιλία

Μία διαφορετική εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο πλοίο μουσείο HELLAS LIBERTY, που είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά. Έπειτα από πρωτοβουλία του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγιεφ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με τη συμβολή των εφοπλιστικών οργανώσεων, το διπλωματικό σώμα ενημερώθηκε για την ελληνική ναυτιλία.

Η επιλογή του HELLAS LIBERTY για την εκδήλωση δεν ήταν τυχαία, καθώς τα πλοία τύπου Liberty αποτέλεσαν την απαρχή του μεταπολεμικού ναυτιλιακού άθλου της χώρας, εξ ου και η συντήρηση του συγκεκριμένου πλοίου προκειμένου ως μουσείο να διατηρήσει στη συλλογική μνήμη την ιστορική εξέλιξη της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Στην εκδήλωση, πέραν των εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος, παρόντες ήταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με επικεφαλής τον αρχηγό, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος και πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό όσο και τους παριστάμενους για την παρουσία τους.

Το λόγο πήρε κατόπιν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φιλία που τον συνδέει με τον κ. Μουσταφάγιεφ και τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει η ελληνική ναυτιλία στην στήριξη και ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Εκ μέρους των ελλήνων εφοπλιστών μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης τους, Πάνος Λασκαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα επιτεύγματα και τις προοπτικές της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και ανέλυσε τις δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας στον τομέα αυτό.

Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε η Λόλα Νταϊφά, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, με παρουσίαση του ρόλου που μπορεί να παίξει ο Πειραιάς και το λιμάνι του στην ανάπτυξη της εμπορικής ναυτιλίας.

Κοινό ήταν το συμπέρασμα ότι η ναυτιλία είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα και οι εφοπλιστές είναι αυτοί που, με τη δυναμική παρουσία τους διεθνώς, θα δώσουν οικονομικές ανάσες με τη συνεισφορά τους στο ΑΕΠ.

Ακολούθησε δεξίωση, που παρέθεσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk