ΕΕ: Προχωρά η αξιολόγηση για το σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει επαρκείς πληροφορίες από την ΕKT για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της Banca Monte dei Paschi di Siena που επιτρέπουν στις Βρυξέλλες να προχωρήσουν με την αξιολόγησή τους για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της προβληματικής τράπεζας, δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος Ανταγωνισμού, απορρίπτοντας τις εικασίες για σύγκρουση μεταξύ Κομισιόν και ΕΚΤ για το σχέδιο διάσωσης της τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει επαρκείς πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της Banca Monte dei Paschi di Siena που επιτρέπουν στις Βρυξέλλες να προχωρήσουν με την αξιολόγησή τους για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της προβληματικής τράπεζας, δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος Ανταγωνισμού.

«Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τη σωστή βάση για να εργαστούμε», δήλωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση για την Monte Paschi.

«Χρειαζόμαστε από τις εποπτικές αρχές να μας δώσουν τα θεμελιώδη στοιχεία για τις τράπεζες», δήλωσε αναφορικά με την αξιολόγηση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών από την ΕΚΤ που διενεργήθηκε μέσω του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

«Τώρα, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός έχει απαντήσει τις ερωτήσεις μας, κάτι που θα μας επιτρέψει να κινηθούμε προς τα εμπρός», δήλωσε η Βεστάγκερ, απορρίπτοντας τις εικασίες για σύγκρουση μεταξύ της Κομισιόν και της ΕΚΤ για το σχέδιο διάσωσης της Monte Paschi.

Η Monte dei Paschi ζήτησε πέρυσι κρατική ενίσχυση αφού δεν κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 5 δισεκ. ευρώ από την αγορά. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Κομισιόν και την ΕΚΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk