Το πολυνομοσχέδιο οδηγεί σε χαμηλό εξαμήνου τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχωρεί, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η απόδοση του 10ετούς. Στις 976 μ.β. το spread του 5ετούς CDS.

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχωρεί, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η απόδοση του 10ετούς. Στις 976 μ.β. το spread του 5ετούς CDS.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο τίτλος υποχωρεί κατά 30 μ.β. στο 7,23%.

Η απόδοση του 3ετούς τίτλου υποχωρεί κατά περισσότερο από 100 μ.β. στο 8,3% και του 5ετούς στο 7,19%, ενώ το spread του 5ετούς CDS περιορίζεται στις 976 μ.β., έναντι 1.012 μ.β. την Παρασκευή.

Η υπερψήφιση των μέτρων ανοίγει τον δρόμο για συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και για την έναρη συζητήσεων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο αυριανό Eurogroup.

Η Commerzbank εκτιμά πως ένα «πράσινο φως» από το Eurogroup ίσως οδηγήσει και σε επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,15%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,47%, του ισπανικού στο 1,57% και του πορτογαλικού στο 3,08%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk