Την τελική έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. ευρώ αναμένεται να πάρει στο Eurogroup της Τρίτης , 24 Μαΐου, η Αθήνα, μετά από εξάμηνη καθυστέρηση.

Ωστόσο όπως αναφέρουν επώνυμες και ανώνυμες πηγές δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την ελάφρυνση χρέους, λόγω των διαφορών της ΕΕ με το ΔΝΤ, σύμφωνα με το Reuters.

«Αισιοδοξώ ότι θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα δώσουμε τη δόση των περίπου 10 δισ. ευρώ, που θα απομακρύνει κάποια από τη λεγόμενη πίεση του Grexit και ελπίζω θα φέρει πίσω τους επενδυτές στην Ελλάδα», σχολίασε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ.

Άλλωστε, Γερμανός αξιωματούχος, που μίλησε ανώνυμα στο Reuters, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θέση του ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι απίθανη μία συμφωνία την Τρίτη.

Αντ΄ αυτού, η Γερμανία υπολογίζει στην Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να πείσει τους άλλους στο Ταμείο να υποχωρήσουν στην απαίτηση για απόφαση σχετικά με την ελάφρυνση χρέους τώρα και να δεχθούν έναν οδικό χάρτη για την ελάφρυνση που δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις και τα δεδομένα, σύμφωνα με το Reuters.