• Αναζήτηση
 • Ρώμη: Βίασαν Φινλανδή κοντά στον κεντρικό σταθμό Τέρμινι

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νεαρή Φινλανδή έπεσε θύμα βιασμού κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Τέρμινι» της Ρώμης. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος κατάγεται από το Μπαγκλαντές, είχε λάβει από τις ιταλικές αρχές άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

  Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, τη νύχτα του Σαββάτου μόλις είχε βγει από μαγαζί και ο δράστης προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει σπίτι της με αυτοκίνητο.

  Στη συνέχεια –όπως διηγήθηκε το θύμα– αφού προσπάθησε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητο, την απείλησε με μεγάλη πέτρα, λέγοντας ότι ήταν ικανός να τη σκοτώσει και την ανάγκασε να τον ακολουθήσει σε έρημη περιοχή, όπου και την κακοποίησε σεξουαλικά.

  «Στο πλευρό της φινλανδής κοπέλας που δέχθηκε επίθεση κοντά στον σταθμό Τέρμινι. Η πόλη μας δεν δέχεται καμία μορφή βίας», έγραψε στο Διαδίκτυο η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

  Εμφαση από τα μέσα ενημέρωσης

  Η είδηση μεταδόθηκε με έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, διότι πρόκειται για την πιο πρόσφατη σειράς κακοποιήσεων και επιθέσεων κατά γυναικών.

  Στο Ρίμινι, πριν δυο εβδομάδες, πολωνή τουρίστρια κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τρεις ανήλικους και εικοσάχρονο, ο οποίος είχε λάβει προσωρινή άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

  Την περασμένη εβδομάδα, επίσης, στη Φλωρεντία δυο καραμπινιέροι καταγγέλθηκαν από δυο αμερικανίδες φοιτήτριες, ηλικίας δεκαεννέα και είκοσι ενός ετών, για βιασμό.

  Και στην περίπτωση αυτή, οι καραμπινιέροι φέρονται να προσφέρθηκαν να μεταφέρουν τις κοπέλες από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο σπίτι.

  Μόλις μπήκαν στην πολυκατοικία, οι δυο φοιτήτριες κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι παύθηκαν των καθηκόντων τους και έλαβαν κλήση σε απολογία.

  Κόσμος