Στην Αθήνα η επικεφαλής του SSM – Στο μικροσκόπιο τα «κόκκινα» δάνεια

Στην Αθήνα βρίσκεται η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί, προκειμένου να έχει εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση από τους έλληνες τραπεζίτες. Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

Στην Αθήνα βρίσκεται η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί, προκειμένου να έχει εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση από τους έλληνες τραπεζίτες, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κατά την παραμονή της, έως την Τετάρτη, η Ντανιέλ Νουί θα έχει σειρά συναντήσεων κατά τις οποίες θα τεθεί το «καυτό» ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. Η επικεφαλής του SSM θα δώσει κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ένας απολογισμός των στόχων του 2016, όπως αυτοί απεικονίστηκαν στα σχέδια αναδιάρθρωσης των συστημικών τραπεζών, και θα τεθούν οι στόχοι για το 2017.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο και οι προβλέψεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών που υπογράφουν τις αναδιαρθρώσεις και τα «κουρέματα» δανείων.

Μάλιστα η επικεφαλής του SSM ήδη έχει στείλει σήμα προς τις ελληνικές τράπεζες να επικεντρωθούν στα προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια χρησιμοποιώντας όλα τα «εργαλεία» που έχουν στη διάθεσή τους και που περιλαμβάνουν εκτός από αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετούμενων οφειλών, πωλήσεις και πλειστηριασμούς «κόκκινων» δανείων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk