Την ανάγκη για καλύτερη συνεργασία των Περιφερειών της χώρας με το υπουργείο Τουρισμού, ιδιαίτερα στους τομείς προώθησης, προβολής και επικοινωνίας των προορισμών, αλλά και την πλήρη δραστηριοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε ό,τι αφορά την καθαριότητα κατά τη διάρκεια τουριστικής περιόδου, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενη στις Περιφέρειες και τη συνεργασία τους με το υπουργείο, η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «Λυπάμαι ιδιαίτερα όταν βλέπω αρκετή δουλειά και πόρους, να εξανεμίζονται σε μοναχικές προσπάθειες. Το υπουργείο είναι εδώ για να στηρίξει τις περιφέρειες της χώρας με εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Ιδίως στον τομέα της προώθησης, της προβολής και της επικοινωνίας. Είμαστε εδώ για να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική σας. Να σας καταστήσουμε πιο δυνατούς και πιο αποτελεσματικούς». Η ίδια επισήμανε «το θέμα των ευθυνών, τώρα στο μέσο της τουριστικής περιόδου που διανύουμε. Δεν αφορά μόνο της περιφέρειες αλλά και τους Δήμους της χώρας. Τουρισμός χωρίς καθαριότητα, ευταξία και νοικοκυροσύνη δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Και πρέπει να μην τα περιμένουμε όλα από το υπουργείο ή την κυβέρνηση. Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Να κάνει αυτό που του αναλογεί. Χρειάζεται λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δουλειά».
Στη συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα συζητήθηκε η ανάπτυξη του τουρισμού και η υπουργός τόνισε ότι η κεντρική Μακεδονία με άξονα τη Θεσσαλονίκη, μπορεί τα επόμενα χρόνια να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Τόνισε επίσης το υψηλό επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το υπουργείο, σημειώνοντας ότι ο Περιφερειάρχης έχει σχέδιο, προτάσεις και διάθεση συνεργασίας.