Η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και θεματικές μορφές τουρισμού, με έμφαση στον οινοτουρισμό, συζητήθηκαν στη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, την Πέμπτη.
Ο κ. Μπουτάρης διατύπωσε προτάσεις για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού και αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν σχέση με προωθούμενες διατάξεις του νέου τουριστικού νομοσχεδίου. Παράλληλα σημείωσε τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης στον τομέα του τουρισμού πόλεων, τις προοπτικές που υπάρχουν και εστίασε στη σημασία συντονισμού του έργου μεταξύ των υπηρεσιών.
Από την πλευρά της η κυρία Κεφαλογιάννη επανέλαβε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζεται είναι ο εμπλουτισμός του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ποιοτική βελτίωση και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, ενώ τόνισε ότι από τον καλύτερο συντονισμό εξαρτώνται πολλά για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.