Πολλούς παλαιούς γνώριμους συνάντησε ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στη Φρανκφούρτη, όπου την Πέμπτη θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ως μέλος στη συνεδρίαση του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Μεταξύ τους, ο διοικητής της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι, τον οποίο ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που ως επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων (ΣΟΕ) προετοίμαζε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος, το κλίμα στις επαφές που είχε ο διοικητής ήταν ιδιαίτερα θετικό, με τους ομολόγους του κ. Στουρνάρα να του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή.
Μετά την περικοπή του βασικού επιτοκίου του ευρώ στο ιστορικό χαμηλό του 0,15% τον περασμένο Ιούνιο, αναλυτές δεν αναμένουν νέα ανάλογη κίνηση αυτόν το μήνα.
Εκτιμούν δε ότι ο κ. Ντράγκι στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. της Ευρωτράπεζας, θα επαναλάβει όσα υποστήριξε ένα μήνα πριν, όταν ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Αναμένεται να δεχθεί πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει ανακοινώσει, ωστόσο δε θεωρείται βέβαιο ότι είναι έτοιμος να απαντήσει.