Δύο γιγαντιαία μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν επιστρατευθεί για τη μεταφορά τόνων ιατρικών αναλώσιμων στην Ελλάδα από την Κίνα. Κάπου 13.000.000 μάσκες  και τόνοι ιατρικών αναλώσιμων θα μεταφέρουν ένα τζάμπο τζετ ( Cargo- Μπόϊνγκ 747) και ένα Αντόνωφ (ίσως το μεγαλύτερο εμπορικό μεταγωγικό αεροσκάφος) στην Ελλάδα τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Πέραν τούτων, σύμφωνα με τον κυβερνητικές πηγές, αναμένεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (για την ακρίβεια Κυριακή προς Δευτέρα) πτήση της Aegean από την Κίνα με μάσκες, ποδιές, ασπίδες προσώπου κτλ. Ενα μέρος των ιατρικών αναλώσιμων θα ταξιδεύσει τη Δευτέρα  από Αθήνα προς Κύπρο για να παραδώσει μερικές χιλιάδες μάσκες και άλλα αναλώσιμα  στα κυπριακά νοσοκομεία.
* Στις 31 Μαρτίου αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πτήση του τζάμπο τζετ με τόνους ιατρικών αναλωσίμων.
* Στις 3 ή 4 Απριλίου αναμένεται η άφιξη από την Κίνα του γιγαντιαίου Αντόνωφ που μίσθωσε η ελληνική κυβέρνηση για τη μεταφορά στην Ελλάδα, όχι μόνον ιατρικών αναλωσίμων, αλλά και φαρμακευτικού υλικού.
* Η ελληνική κυβέρνηση νοίκιασε μια τεράστια αποθήκη στην Σαγκάη  ώστε να φυλάσσονται τα ιατρικά αναλώσιμα εκεί έως ότου μεταφερθούν στην Ελλάδα. Η ενοικίαση της αποθήκης κρίθηκε αναγκαία, αφού πολλές χώρες προσφέρουν όσα-όσα στην Κίνα για να προμηθευτούν μάσκες, αναπνευστήρες, μόνιτορ, ποδιές κτλ. Ετσι η κυβέρνηση φρόντισε όχι μόνον να προμηθευτεί  εγκαίρως τα αναλώσιμα, αλλά και να τα προφυλάξει στο διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι να μεταφερθούν στην Ελλάδα.
* Εκτός από την Κίνα, ιατρικά αναλώσιμα ήρθαν στην Ελλάδα και από τα Αραβικά Εμιράτα μετά από προσωπική παρέμβαση, όπως οι πληροφορίες αναφέρουν, του Πρωθυπουργού προς τον πρίγκηπα των ΗΑΕ.
* Υπολογίζεται ότι έως το τέλος Απριλίου θα συγκεντρωθεί και θα μεταφερθεί στην Ελλάδα όλη η βοήθεια σε αναλώσιμα, αφού οι εκτιμήσεις των επιστημόνων και των λοιμωξιολόγων είναι ότι έως ακόμα και τον Μάιο δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Ενα μεγάλο μέρος από τα αναλώσιμα που αγοράστηκαν και φθάνουν με τις παραπάνω πτήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που συντονίζουν την εξεύρεση από την Κίνα και μεταφορά στην Ελλάδα  αναλώσιμων, προέρχονται από δωρεές. Ανάμεσα στις δωρεές είναι και η ενίσχυση των ΜΕΘ με κρεβάτια, σε πολλά νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι όλες οι δωρεές καταγράφονται από το υπουργείο Υγείας, το οποίο και τις κάνει αποδεκτές