• Αναζήτηση

Με ΠΑΘ του ΛΣ οι μετακινήσεις επιβατών από και προς Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη

Σε επιβατηγό πλοίο μετατράπηκε το Περιπολικό Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 090 «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Σε επιβατηγό πλοίο μετατράπηκε το Περιπολικό Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 090 «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκειμένου να εξυπηρετήσει πολίτες με προορισμό τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λ.Σ. λόγω της βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του επιβατηγού – οχηματαγωγού «ΣΑΟΣ ΙΙ» στις 28/12/2018 και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Σαμοθράκης σε συνεννόηση με τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διατέθηκε το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 «ΓΑΥΔΟΣ» για την μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών στη Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, «το Π.Α.Θ. 090 κατέπλευσε στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης βραδινές ώρες χθες και αφού επιβίβασε 67 επιβάτες απέπλευσε για λιμένα Αλεξανδρούπολης.»

Στη συνέχεια εκτέλεσε άλλα δύο δρομολόγια με 86 επιβάτες από το λιμένα Αλεξανδρούπολης για λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και με έξι επιβάτες από λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης για λιμένα Αλεξανδρούπολης.

«Έχουμε καταφέρει να βρούμε μια προσωρινή λύση μετά από δύο καράβια τα οποία παρουσίασαν πρόβλημα και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τη γραμμή της Σαμοθράκης (σ.σ. τα ΣΑΟΣ και Ζέφυρος)», τόνισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτή τη στιγμή – συνέχισε ο κ. Σαντορινιός – έχει χρησιμοποιηθεί ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος το οποίο μετέφερε επιβάτες από τη Σαμοθράκη και από την Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα προς τη Σαμοθράκη, και ξεκινά ένα πλοίο τύπου «παντόφλας» για να μεταφέρει και τα εμπορεύματα τα φορτηγά από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη».

Ο κ. Σαντορινιός υπογράμμισε ότι «το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης θα παραμείνει στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετήσει τυχόν επιβατικές ανάγκες αυτές τις μέρες μέχρι να βρεθεί μια λύση με αντικατάσταση πλοίου, το οποίο πιστεύουμε τις επόμενες μέρες θα βρούμε ένα πλοίο για να αντικατασταθεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε, επίσης, ότι, «η Σαμοθράκη είναι ίσως το μόνο νησί το οποίο έχει μια σύνδεση, δηλαδή, με την Αλεξανδρούπολη, καθημερινή μεν, αλλά μόνο με ένα πλοίο».

Γι’ αυτόν το λόγο -πρόσθεσε- «προσπαθούμε και ήδη έχουμε προκηρύξει, ιδίως για το καλοκαίρι, νέες συνδέσεις της Σαμοθράκης με Καβάλα και με Λήμνο, προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση με το πλοίο που πηγαίνει από τον Πειραιά στη Λήμνο».

Πιστεύω – είπε ο κ. Σαντορινιός – ότι «θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ιδιαίτερα για το καλοκαίρι, ωστόσο πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι ένα νησί που έχει μόνο μια σύνδεση, θα πρέπει να έχουμε πλοίο αντικατάστασης και αυτό προσπαθούμε και με την εταιρεία η οποία εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή τη γραμμή».

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk