κόμη και οι δημοσιογράφοι, οι κομματικοί δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν τη σημερινή εικόνα της ΕΡΤ, έτσι όπως είναι σήμερα δομημένη και κομματικά προσανατολισμένη! Και αφήνουν βαρύτατες αιχμές για τις αιτίες που προκαλούν την απεχθή αυτή εικόνα, ενώ εντύπωση δημιουργεί η πρότασή τους να αφαιρεθεί η εποπτεία της από τον υπουργό Νίκο Παππά και να περιέλθει, με αφορμή και τη συνταγματική αναθεώρηση, στη Βουλή!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η πρόταση είναι και η βαθύτερη αιτία της σκληρής εσωκομματικής διαμάχης μεταξύ του υπουργού Παππά και του πρώην υπουργού και δημοσιογράφου Νίκου Φίλη, καθώς ο Παππάς θεωρεί ότι ο Φίλης «ρυμούλκησε» τη γενική συνέλευση, προς αυτή τη θέση. Οπως αναφέρεται σε απόφαση της γενικής συνέλευσης της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, η οποία φέρει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2018 αλλά χθες περιήλθε στα δικά μου χέρια (είχα, θα ενθυμούνται οι επιμελείς αναγνώστες μου, ενημερώσει τότε εγκαίρως για τη συνέλευση της κομματικής οργάνωσης των δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα συμβαίνοντα στην ΕΡΤ), οι δημοσιογράφοι τονίζουν ξεκάθαρα «Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε μια κυβερνητική ΕΡΤ αλλά μια ΕΡΤ για την κοινωνία». Και αποδίδουν τη σημερινή πραγματικότητα στη δημόσια τηλεόραση τόσο στην «ατελέσφορη αλληλοδιαδοχή διοικήσεων» όσο και «στην επανεμφάνιση ιδιοπαθειών του παρελθόντος αλλά και στα φαινόμενα γκρίζας συνδιοίκησης».

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι κομματικοί δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν και εκείνοι την ανάγκη να καταγγείλουν τη σημερινή ΕΡΤ, η οποία έχει μεταβληθεί σε φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου. Εξαπολύουν συγκεκριμένα ευθεία επίθεση στον άκρατο κομματισμό, ο οποίος διατρέχει ολόκληρο τον κορμό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, καθώς όπως τονίζεται στην απόφαση «Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός δεν υπηρετούνται με πανσπερμία φανατισμών, επιβολή μονομέρειας, άκρατη συνθηματολογία και διαφημιστικό υπερκορεσμό»!

Και τέλος, όπως προαναφέρεται, έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ζητούν από την κυβέρνηση (η απόφαση έχει σταλεί τόσο στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση) να αφαιρέσει την εποπτεία της ΕΡΤ από τον αρμόδιο υπουργό, τον οποίο πάντως δεν κατονομάζουν, και να την αναθέσουν σε «διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή που θα παρακολουθεί με διαφάνεια την πορεία του δημόσιου φορέα»!!!

Διαβάστε περισσότερα εδώ