Γαλλία: Καλεί την Ρωσία να σταματήσει το λουτρό αίματος στη Συρία

«Να σταματήσει το λουτρό αίματος στη Συρία» κάλεσε τη Ρωσία η Γαλλία την Δευτέρα, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου πρέσβη στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ

«Να σταματήσει το λουτρό αίματος στη Συρία» κάλεσε τη Ρωσία η Γαλλία την Δευτέρα, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου πρέσβη στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας που είναι αφιερωμένη στο γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται η εκεχειρία στη χώρα αυτή.

«Η Ρωσία μπορεί να σταματήσει το λουτρό αίματος. Ξέρουμε ότι η Ρωσία, δεδομένης της επιρροής της στο καθεστώς και της συμμετοχής της στις επιχειρήσεις, έχει τη δυνατότητα να πείσει το καθεστώς, ασκώντας όλες τις αναγκαίες πιέσεις, για να σταματήσει αυτή η χερσαία και αεροπορική επίθεση» εναντίον της Ανατολικής Γούτας, είπε στους δημοσιογράφους ο Ντελάτρ.

«Είναι φυσικό σήμερα, σε αυτό το στάδιο της κρίσης, τα βλέμματα να στρέφονται» προς τη Ρωσία, επέμεινε. «Η απόφαση 2401 δεν έχει εφαρμοστεί, δύο εβδομάδες αφότου έγινε δεκτή ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η χερσαία και αεροπορική επίθεση του καθεστώτος συνεχίζεται μέσα σε μια κόλαση φωτιάς. Οι άμαχοι δεν είναι παράπλευες απώλειες αλλά στόχοι αυτής της επίθεσης», επέμεινε.

Η Γαλλία, εξήγησε ο διπλωμάτης, θέλει «συγκεκριμένα μέτρα», αρχής γενομένης από την «αποχώρηση των τρομοκρατών μαχητών από τη Γούτα» με την «ενεργή βοήθεια του ΟΗΕ». «Πέρα απ’ αυτό, μας χρειάζεται ένας ισχυρός μηχανισμός για να παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τη διακοπή των εχθροπραξιών, την απομάκρυνση των τραυματιών, τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας», κατέληξε ο Ντελάτρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk