• Αναζήτηση
 • Διαδηλώσεις κατά της ακυβερνησίας στη Βαρκελώνη

  Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους της Βαρκελώνης διαμαρτυρόμενοι για την αστάθεια που επικρατεί στην ημιαυτόνομη περιοχή εξαιτίας της ακυβερνησίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους της Βαρκελώνης διαμαρτυρόμενοι για την αστάθεια που επικρατεί στην ημιαυτόνομη περιοχή εξαιτίας της ακυβερνησίας.

  Με βασικό σύνθημα «θέλουμε συμφωνία» και «δημοκρατία τώρα» οι οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας ζήτησαν να τεθούν σε ισχύ όσα ψήφισαν τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή το σχηματισμό κυβέρνησης με στόχο την αυτονόμηση της περιοχής από τη Μαδρίτη.

  Η διαδήλωση οργανώθηκε από την Καταλανική Εθνική Συνέλευση, η οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας κι επιθυμεί τη συμφωνία μεταξύ των τριών αυτονομιστικών κομμάτων για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης και την ανακήρυξη της Καταλανικής Δημοκρατίας.

  Πριν λίγες ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο της ιβηρικής χώρας απέρριψε το αίτημα του μοναδικού υποψηφίου για την πρωθυπουργία της περιοχής Ζόρντι Σάντσεθ να βγει από τη φυλακή ώστε να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του τοπικού κοινοβουλίου για την ορκωμοσία του νέου ηγέτη της περιοχής.

  Ο Σάντσεθ βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της εξέγερσης στις κινητοποιήσεις υπέρ της ανεξαρτησίας του περασμένου Οκτωβρίου, μετά το δημοψήφισμα που είχε κριθεί αντισυνταγματικό.

  Είχε προταθεί από τον ίδιο τον Κάρλες Πουιτζδεμόν για το αξίωμα του προέδρου, δεδομένου ότι ο ίδιος παραμένει αυτοεξόριστος στις Βρυξέλλες, ωστόσο η ισπανική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι για να γίνει ορκωμοσία απαιτείται φυσική παρουσία.


  Μαριλένα Γεραντώνη

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk