Γερμανία: 6.000 θάνατοι ετησίως από εκπομπές οξειδίου του αζώτου

Με τον θάνατο 6.000 ατόμων ετησίως συνδέονται οι εκπομπές ΝΟx, σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία περιβάλλοντος.

Στις εκπομπές οξειδίου του αζώτου οφείλονται, σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία περιβάλλοντος, 6.000 θάνατοι ετησίως.

Η αποκάλυψη αυτή αναμένεται να επιταχύνει τις απαγορεύσεις κίνησης των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη γερμανική επικράτεια και ειδικότερα στις πόλης όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Για την ώρα η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει στις τεχνολογίες περιορισμού των βλαβερών ρύπων που εκλύουν οι πετρελαιοκινητήρες και στη διαφαινόμενη επικράτηση της ηλεκτροκίνησης που τοποθετείται χρονικά μετά το 2025.

Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο παραποίησης ρύπων που ξέσπασε στον μεγαλύτερο γερμανικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών (VW), οδήγησε στη μείωση των πωλήσεων πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην τοπική αγορά, τάση που αναμένεται να ενισχυθεί μετά και τις αποφάσεις δημοτικών αρχών που επιβάλλουν περιορισμούς στην κίνηση αυτοκινήτων με κινητήρες diesel.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk