• Αναζήτηση
 • Η Apple παραδέχτηκε ότι επιβραδύνει σκοπίμως τα iPhone

  Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα iPhone σας το τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιο «αργά», δεν κάνετε λάθος. Αυτό παραδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη, η «Apple»,

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα iPhone σας το τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιο «αργά», δεν κάνετε λάθος. Αυτό παραδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη, η «Apple», η οποία ανακοίνωσε πως από πέρσι έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει τα κινητά να κινούνται πιο αργά από το συνηθισμένο τους, με σκοπό προστατευτεί η μπαταρία λιθίου όσο περνούν τα χρόνια.

  Όσο οι μπαταρίες παλιώνουν, μειώνεται ο χρόνος «ζωής» της κάθε φόρτισης, έτσι τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν χειρότερα προβλήματα όταν η μπαταρία είναι χαμηλή ή το περιβάλλον κρύο.

  Όταν η μπαταρία «γερνάει» το τηλέφωνο μπορεί να έχει πρόβλημα λειτουργίας, ή ακόμα και να κλείσει, όπως συνέβη πέρσι στα iPhone 6 και 6S.

  Οι επεξεργαστές σε αυτές τις συσκευές ήθελαν να πιάσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, όμως οι μπαταρίες τους δεν μπορούσαν να το αντέξουν και έτσι… έκλειναν.

  «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους», είπε εκπρόσωπος της Apple.

  Οι… θεωρίες συνωμοσίας

  Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή πολλών χρηστών που διαμαρτύρονται ότι οι συσκευές τους… μυστηριωδώς γίνονται πιο αργές την περίοδο που η Apple δημοσιεύει τα νέα της μοντέλα.

  Με αυτό το πρόσχημα, διάφοροι κατηγορούν την εταιρία ότι επίτηδες κάνει πιο αργά τα μοντέλα της για να ωθήσει του χρήστες να αγοράσουν τα νέα.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk