• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Νοσηλευτής ύποπτος για 106 φόνους

  Ύποπτος για 106 φόνους είναι ένας γερμανός νοσηλευτής, ο Νιλς Χέγκελ, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ύποπτος για 106 φόνους είναι ένας γερμανός νοσηλευτής, ο Νιλς Χέγκελ, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση. Ο Χέγκελ είναι ήδη καταδικασμένος για φόνο και απόπειρα φόνου.

  Τοξικολογικές πραγματογνωμοσύνες βρίσκονται σε εξέλιξη για άλλες πέντε ύποπτες περιπτώσεις ενώ εκταφές πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στην Τουρκία, όπου επιλέγουν μερικές φορές να ταφούν μετανάστες στη Γερμανία, διευκρίνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους η εισαγγελία και η αστυνομία του Όλντενμπουργκ (βόρεια Γερμανία).

  «Η απαγγελία κατηγοριών από την εισαγγελία σε βάρος του Νιλς Χ. θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Στα τέλη Αυγούστου οι ερευνητές είχαν ανακοινώσει πως αυτός ο νοσηλευτής, που είχε καταδικασθεί το 2015 σε ισόβια, είναι ύποπτος ότι σκότωσε τουλάχιστον 90 ασθενείς και ίσως μάλιστα και τους διπλάσιους. Ορισμένες περιπτώσεις είναι αδύνατο να αποδειχθούν, παρά τις εκταφές και τις εκατοντάδες μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί, είχαν, ωστόσο, παραδεχθεί οι ερευνητές.

  Ο επικεφαλής της έρευνας, ο Άρνε Σμιτ, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση αυτή «μοναδική στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας» λόγω της έκτασής της.
  Ο Νιλς Χέγκελ, 41 ετών, σκότωνε συνήθως ασθενείς με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων όταν βρίσκονταν σε ανάνηψη σε δύο νοσοκομεία, στο Ντέλμενχορστ και το Όλντενμπουργκ.

  Δεν είχε «προτιμήσεις» ηλικίας ή φύλου για τα θύματά του, αν και «προτιμούσε τους ασθενείς που βρίσκονταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», είχε εξηγήσει ο Σμιτ.

  Ο νοσηλευτής καταδικάσθηκε το 2015 σε ισόβια για δύο φόνους και τέσσερις απόπειρες φόνου που κατέληξαν στον θάνατο των ασθενών.

  Η υπόθεση είχε έρθει αρχικά στη δημοσιότητα το 2005, όταν ο νοσηλευτής είχε αιφνιδιαστεί από έναν συνάδελφό του ενώ έκανε μια μη συνταγογραφημένη ένεση σε ασθενή στην κλινική του Ντέλμενχορστ, κάτι που του είχε στοιχίσει το 2008 την πρώτη καταδίκη του για απόπειρα φόνου.

  Η έρευνα άρχισε και πάλι τον Ιανουάριο 2014 αφού ο νοσηλευτής παραδέχθηκε σ’ έναν συγκρατούμενό του πως είχε διαπράξει πενήντα ανθρωποκτονίες.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk