• Αναζήτηση
 • Τραμπ προς Β.Κορέα: Μη μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε

  «Μη μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «απάνθρωπη δικτατορία» της Πιονγκγιάνγκ. Μιλώντας ενώπιον των μελών του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές πόλεις να απειλούνται με καταστροφή» για να προσθέσει ότι «έχει έρθει η ώρα της ισχύος» έναντι της Βόρειας Κορέας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Μη μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
  Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για
  «απάνθρωπη δικτατορία» της Πιονγκγιάνγκ. Μιλώντας ενώπιον των μελών του
  κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι
  αμερικανικές πόλεις να απειλούνται με καταστροφή» για να προσθέσει ότι
  «έχει έρθει η ώρα της ισχύος» έναντι της Βόρειας Κορέας.

  Ο Τραμπ προέτρεψε όλες τις χώρες του κόσμου να ενωθούν και να απομονώσουν την Πιονγκγιάνγκ αρνούμενες να της προσφέρουν «οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, ή αποδοχής» ή την «προμήθεια» οποιουδήποτε αγαθού.

  Στην ομιλία του ενώπιον του νοτιοκορεάτικου κοινοβουλίου με την οποία προγραμμάτιζε να ολοκληρώσει την 24ωρη επίσκεψή του στη Νότια Κορέα πριν ταξιδέψει στην Κίνα για να συνεχίσει τον ασιατικό του μαραθώνιο, ο Τραμπ είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι χειρότερες ωμότητες στην ιστορία να επαναληφθούν εδώ, σε αυτό το έδαφος που πολεμήσαμε», υπενθυμίζοντας την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Κορέας.

  Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε έτσι στη σκληρή ρητορική του έναντι της Βόρειας Κορέας μία ημέρα αφού εμφανίστηκε να υιοθετεί μια κατά τι ηπιότερη προσέγγιση, αυτή του μαστιγίου και του καρότου.
  Προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ για την ανάπτυξη ισχυρών αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή που διέταξε ο ίδιος, αλλά προσέφερε επίσης μια διπλωματική διαδικασία για να «κλειστεί μια συμφωνία».

  Η ομιλία ακολούθησε την ακύρωση της κοινής, απρογραμμάτιστης επίσκεψης στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Τραμπ και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, καθώς έπειτα από δύο προσπάθειες το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπόρεσε να προσεδαφιστεί λόγω της ομίχλης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

  Επόμενος σταθμός η Κίνα

  Ο Τραμπ αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγες ώρες για την Κίνα, όπου αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι θα πιέσει τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να εντείνει την πίεση που ασκεί το Πεκίνο στην Πιονγκγιάνγκ.
  Η εντατικοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ, η οποία προχώρησε τον Σεπτέμβριο στην έκτη της δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου—του πιο ισχυρού μέχρι σήμερα—και σε πολλές δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και η ανταλλαγή απειλών και ύβρεων στην οποία επιδόθηκαν τους τελευταίους μήνες ο Τραμπ και ο Κιμ, έχει εγείρει ανησυχίες στην Ασία για τον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα σύρραξη.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk