• Αναζήτηση
 • Συρία και διμερείς σχέσεις στη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

  Για την κατάσταση στη Συρία και τις μεταξύ τους σχέσεις θα συζητήσουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση τους που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στο Σότσι. Η επίσκεψη του τούρκου προέδρου στο Σότσι πραγματοποιείται εν μέσω πληροφοριών για ενδεχόμενα προβληματικά σημεία στη σχεδιαζόμενη αγορά εκ μέρους της Τουρκίας ενός ρωσικού πυραυλικού συστήματος επιφανείας-αέρος S-400.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για την κατάσταση στη Συρία και τις μεταξύ τους σχέσεις θα συζητήσουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση τους που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στο Σότσι.

  Τη σχετική ανακοίνωση για την ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν οι δύο ηγέτες εξέδωσε προς τους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.

  «Οι πρόεδροι θα συζητήσουν όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή εξελίσσεται και η οποία έφθασε ήδη στα επίπεδα προ της κρίσης» δήλωσε ο Ουσακόφ, προσθέτοντας ότι το «δεύτερο μέρος των συνομιλιών αφορά τα ζητήματα διευθέτησης της συριακής κρίσης».

  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η συνάντηση αυτή είχε συμφωνηθεί κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες στις 28 Οκτωβρίου.

  Η επίσκεψη του τούρκου προέδρου στο Σότσι πραγματοποιείται εν μέσω πληροφοριών για ενδεχόμενα προβληματικά σημεία στη σχεδιαζόμενη αγορά εκ μέρους της Τουρκίας ενός ρωσικού πυραυλικού συστήματος επιφανείας-αέρος S-400 και για τουρκικές αντιρρήσεις στη συμμετοχή οργανώσεων των Κούρδων της Συρίας σε ένα υπό την αιγίδα της Ρωσίας συνέδριο για την ειρήνη στη Συρία που έχει προγραμματισθεί για τις 18 Νοεμβρίου.

  Την περασμένη εβδομάδα οι δύο χώρες έκαναν ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσης μιας κρίσης στο μεταξύ τους εμπόριο καθώς η Ρωσία ήρε περιορισμούς στις εισαγωγές ντομάτας από την Τουρκία.

  Κόσμος