• Αναζήτηση
 • Δήμαρχος Ν.Υόρκης: Θα πολεμήσω τον Ντόναλντ Τραμπ

  Ως ένα μήνυμα προς τον Λευκό Οίκο, εξέλαβε την επανεκλογή του ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα πολεμήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο ντε Μπλέιζιο εξασφάλισε με ευκολία νέα τετραετή θητεία κερδίζοντας το 66,1% των ψήφων έναντι 28,1% της Νικόλ Μαλλιοτάκι από τους Ρεπουμπλικάνους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ως ένα μήνυμα προς τον Λευκό Οίκο, εξέλαβε την επανεκλογή του ο
  Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο ο οποίος
  δεσμεύτηκε ότι θα πολεμήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο ντε
  Μπλέιζιο εξασφάλισε με ευκολία νέα τετραετή θητεία κερδίζοντας το 66,1%
  των ψήφων έναντι 28,1% της Νικόλ Μαλλιοτάκι από τους Ρεπουμπλικάνους.

  Παρά τη μικρή συμμετοχή στις εκλογές, ο 56χρονος Ιταλοαμερικανός υποψήφιος εκτίμησε ότι οι Νεοϋορκέζοι «έστειλαν ένα μήνυμα στον Λευκό Οίκο», ένα χρόνο ακριβώς μετά την εκλογή Τραμπ.
  «Αν στραφείς κατά των αξιών της γενέτειράς σου, η πόλη σου θα αντισταθεί», σχολίασε ο ντε Μπλέζιο αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο που κατάγεται από τη Νέα Υόρκη, υπό τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στο μουσείο του Μπρούκλιν.

  «Θα υπερασπιστούμε το σύστημα υγείας μας», τόνισε ο ντε Μπλέζιο. «Θα υπερασπιστούμε τους μετανάστες μας (…) Όταν δέχονται επίθεση οι μετανάστες, δεχόμαστε επίθεση εμείς!», υπογράμμισε.
  Ο ντε Μπλέιζιο εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την εκλογή των υποψηφίων των Δημοκρατικών σε δύο άλλες περιφερειακές εκλογές χθες, οι οποίες θεωρούνταν τεστ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2018.

  Στην Πολιτεία Βιρτζίνια, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Ραλφ Νόρθαμ εξελέγη κυβερνήτης και στο Νιού Τζέρσεϊ ο Φιλ Μέρφι θα διαδεχθεί έπειτα από οκτώ χρόνια τον αντιδημοφιλή Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Κρις Κρίστι.

  Ο πρώτος υποψήφιος των Δημοκρατικών που κέρδισε τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έπειτα από 20 χρόνια

  Ο ντε Μπλέιζιο έγινε το 2013, οπότε εξελέγη για πρώτη φορά, ο πρώτος υποψήφιος των Δημοκρατικών που κέρδισε τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έπειτα από 20 χρόνια.
  Αν και έχει δεχθεί επικρίσεις για την πολύ αριστερή του πολιτική, που πλησιάζει περισσότερο τον Μπέρνι Σάντερς παρά τη Χίλαρι Κλίντον, θεωρούνταν σχεδόν δεδομένο ότι θα επανεκλεγεί στη δημαρχία της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ, όπου ζουν 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι και διαθέτει προϋπολογισμό 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Ο ντε Μπλέιζιο δεσμεύθηκε να αρχίσει να εφαρμόζει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, ξεκινώντας από τη συνέχιση του προγράμματός του που προβλέπει τη φοίτηση στα δημόσια σχολεία από την ηλικία των τριών ετών, μια μικρή επανάσταση στις ΗΠΑ η οποία αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία της πρώτης του θητείας.

  Επίσης έχει υποσχεθεί να εκσυγχρονίσει το μετρό της Νέας Υόρκης μέσω «ενός φόρου στους εκατομμυριούχους».Ωστόσο θα προσπαθήσει να μην απομονώσει τους λευκούς ψηφοφόρους, που γενικά τον αντιμετωπίζουν επικριτικά, και τις μεγάλες περιουσίες που αποτελούν σημαντικό συνθετικό της Νέας Υόρκης.

  Ο ντε Μπλέιζιο, που είναι παντρεμένος με Αφροαμερικανή, χρησιμοποιεί σε όλες του τις ομιλίες κάποιες λέξεις στα ισπανικά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των μαύρων και των ισπανόφωνων, που αποτελούν το 53% των Νεοϋορκέζων.

  Η Ελληνοκουβανή υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων

  Η αντίπαλός του, η 35χρονη Μαλλιοτάκις, αναγνώρισε αμέσως την ήττα της. «Μπορεί να χάσαμε τις εκλογές, όμως ακούστηκε η φωνή μας και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για όσους μας πιστεύουν», τόνισε η Ελληνοκουβανή υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Μαλλιοτάκις διεξήγαγε μια πολύ αξιοπρεπή εκστρατεία αν και δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό πριν από μερικούς μήνες. Πλέον οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να βασίζονται σε αυτή, προσθέτουν.

  Κόσμος