• Αναζήτηση
 • Ρωσία: Αποκατέστησε την παρουσία της στην Αρκτική

  Η Ρωσία με τη στρατιωτική παρουσία της στην Αρκτική αποκατέστησε την παρουσία της στις στρατηγικές περιοχές του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού, ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ. «Η παρουσία στρατιωτικών μονάδων στην Αρκτική, μας έδωσε την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την παρουσία της Ρωσικής Ομοσοπονδίας στις στρατηγικής σημασίας περιοχές του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού», δήλωσε ο Γκεράσιμοφ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Ρωσία αποκατέστησε την παρουσία της στις στρατηγικές περιοχές του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού (σ.σ. Αρκτική) ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

  «Η παρουσία στρατιωτικών μονάδων στην Αρκτική, μας έδωσε την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την παρουσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε στρατηγικής σημασίας περιοχές του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των οικονομικών δραστηριοτήτων στην περιοχή», δήλωσε ο Γκεράσιμοφ.

  Ο ίδιος αναφέρθηκε στην Ενοποιημένη Στρατηγική Διοίκηση του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, που συγκροτήθηκε το 2014, στην δικαιοδοσία της οποίας εντάχθηκε, όπως είπε, τμήμα της πολεμικής αεροπορίας και αντιαεροπορικής άμυνας, όπως επίσης και μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία ειδικά εκπαιδευμένη να πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ιδιαίτερα δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες

  Ο ίδιος ανέφερε ότι σε διάστημα πέντε ετών στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας εντάχθηκαν 23 πολεμικά σκάφη, δύο στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια, το θωρηκτό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» το οποίο εκσυγχρονίστηκε, ενώ εκσυγχρονίζεται για τον ίδιο σκοπό το πυρηνοκίνητο θωρηκτό «Νάυαρχος Ναχίμοφ».

  Στο ίδιο διάστημα, είπε ο Γκεράσιμοφ, στα παράλια τοποθετήθηκαν τρεις μεραρχίες πυραυλικών συστημάτων τύπου Bal και Bastion, ενώ αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται και ανακατασκευάζονται στρατιωτικά αεροδρόμια, που βρίσκονται στην Γη του Φραγκλίνου Ιωσήφ, στις νήσους Νοβοσιμπίρσκ, στο ακρωτήρι Σμίθ και στα περίχωρα της πόλης Αναντίρ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk