• Αναζήτηση
 • Μογκερίνι: Πρόθεση των ΗΠΑ να τηρήσουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά

  Σαφείς ενδείξεις από αμερικανούς βουλευτές ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δηλώνει ότι έχει λάβει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. «Έχω λάβει σαφείς ενδείξεις ότι η πρόθεση είναι οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να τηρούν τη συμφωνία», τόνισε η Μογκερίνι σε δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη Τύπου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σαφείς ενδείξεις από αμερικανούς βουλευτές ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δηλώνει ότι έχει λάβει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

  «Έχω λάβει σαφείς ενδείξεις ότι η πρόθεση είναι οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να τηρούν τη συμφωνία», τόνισε η Μογκερίνι σε δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη Τύπου.

  Ο Τραμπ αποφάσισε τον περασμένο μήνα να μην επιβεβαιώσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας του 2015, απειλώντας ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από αυτή ανά πάσα στιγμή.

  Πριν από ένα μήνα, ο αμερικανός ΥΠΕΞ επισήμανε ότι πρόθεση των ΗΠΑ είναι η παραμονή τους εντός της συμφωνίας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο σύναψης νέας συμφωνίας η οποία «δεν θα αντικαταστήσει αλλά θα ολοκληρώσει την υπάρχουσα».

  Σε έντονο ύφος αποδοκίμασε τις δηλώσεις Τραμπ ο ιρανός ομόλογός του κάνοντας λόγο για άγνοια του αμερικανού προέδρου. «Οι ΗΠΑ είναι πιο μόνες από ποτέ εναντίον του ιρανικού λαού» δήλωσε ο Χασάν Ροχανί, επισημαίνοντας ότι η διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να ανακληθεί από μονάχα μια χώρα.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ στέκονται ενάντια σε μια συμφωνία της διεθνούς κοινότητας και θα απομονωθούν.

  Στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε ο ιρανός πρόεδρος, διαμήνυσε ότι στηρίζει τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, που δεν θα σταματήσουν ποτέ να πολεμούν κατά των τρομοκρατών στην ευρύτερη περιοχή.

  «Οι δηλώσεις του Τραμπ αποτελούν έναν ορμαθό ύβρεων και αβάσιμων κατηγοριών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει διαβάσει το διεθνές δίκαιο» επισήμανε ο Ροχανί.

  Κόσμος