Αυξήθηκαν οι απορρίψεις δανείων από τις τράπεζες στο γ΄ τρίμηνο 2016

Αύξηση των απορρίψεων αιτήσεων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια σε τριμηνιαία βάση, καταγράφηκε στο γ΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αύξηση των απορρίψεων αιτήσεων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια σε τριμηνιαία βάση, καταγράφηκε στο γ΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα αποτελέσματά της έδειξαν επίσης ότι κριτήρια χορήγησης δανείων και ζήτηση από επιχειρήσεις και νοικοκυριά παρέμειναν το ίδιο διάστημα αμετάβλητα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το γ΄ τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016.

Πρόκειται με εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το γ΄ τρίμηνο του 2016, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016.

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk