Άλμα κατέγραψαν οι κινεζικές επενδύσεις στη Γερμανία το α’ εξάμηνο

Οι κινεζικές επενδύσεις στη Γερμανία σημείωσαν άλμα στα 10,8 δισεκ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, σχεδόν διπλάσιες του συνολικού όγκου της τελευταίας δεκαετίας, δήλωσε αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου. Οι Κινέζοι επένδυσαν 5,9 δισεκ. δολάρια στη Γερμανία από το 2005 έως το 2015.

Οι κινεζικές επενδύσεις στη Γερμανία σημείωσαν άλμα στα 10,8 δισεκ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, σχεδόν διπλάσιες του συνολικού όγκου της τελευταίας δεκαετίας, δήλωσε αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Οι Κινέζοι επένδυσαν 5,9 δισεκ. δολάρια στη Γερμανία από το 2005 έως το 2015, δήλωσε ο Γι Γιανγκ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προώθησης επενδύσεων του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του φετινού Σινο-Γερμανικού Φόρουμ Επενδύσεων, Συγχωνεύσεων και Εξαγορών, στην πόλη Κουνσάν στην ανατολική Κίνα.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασε τα 160 δισεκ. δολάρια τον περασμένο χρόνο, αντιστοιχώντας στο ένα τρίτο του συνολικού όγκου του εμπορίου μεταξύ Κίνας και ΕΕ.

Οι άμεσες επενδύσεις της Γερμανίας στην Κίνα ξεπέρασαν τα 40 δισεκ. δολάρια το 2015, με πάνω από 8.200 εταιρίες να ανοίγουν παραρτήματα στην Κινα. Η Κίνα έχει επεκτείνει τις επενδύσεις στη Γερμανία, με πάνω από 2.000 εταιρίες να λειτουργούν σε αυτήν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk