Διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και των άλλων ενεργειακών εταιριών, παρέσχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας, με τους οποίους συναντήθηκε την Πέμπτη 26 Μαϊου.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τη ΓΕΝΟΠ για τις διατάξεις του τελευταίου νόμου αναφορικά με τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) και την ταυτόχρονη ακύρωση του νόμου για τη «Μικρή ΔΕΗ», τον σχεδιασμό για τον ΑΔΜΗΕ και την ακύρωση των ρυθμίσεων ιδιωτικοποίησης του 66%, καθώς και για το μηχανισμό ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος).

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι με τις σχετικές διατάξεις προστατεύονται ρητά τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νέο σχήμα του ΑΔΜΗΕ και ότι διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του, όπως ισχύει και για τις άλλες ενεργειακές εταιρίες, αλλά και για την ίδια τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός ΠΕΝ ενημέρωσε, επίσης, τα συνδικαλιστικά στελέχη ότι η ΔΕΗ θα αποζημιωθεί πλήρως για τον ΑΔΜΗΕ, με τον τρόπο που περιγράφεται στις σχετικές διατάξεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, ακόμη, ζητήματα λειτουργίας της ΔΕΗ, «με έμφαση στην ανάγκη διαμόρφωσης επιθετικής πολιτικής, προκειμένου να μπορέσει, μέσα στο νέο ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον που αναδύεται, να διατηρήσει – ως μία δημόσια επιχείρηση- τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ενεργειακή αγορά».