Οι πράκτορες ΟΠΑΠ καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο

Παρέμβαση στις εξελίξεις αναφορικά με την κλιμακωτή φορολόγηση του κλάδου κάνουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ οι οποίοι σε ανοικτή επιστολή τους προς όλους τους Βουλευτές τους ζητούν να μην την ψηφίσουν, καθώς αυτή εξυπηρετεί όπως υποστηρίζουν, τα συμφέροντα των παράνομων στοιχηματικών εταιριών και συμβάλει στον αφανισμό του κλάδου.

Παρέμβαση στις εξελίξεις αναφορικά με την κλιμακωτή φορολόγηση του κλάδου κάνουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ οι οποίοι σε ανοικτή επιστολή τους προς όλους τους Βουλευτές τους ζητούν να μην την ψηφίσουν, καθώς αυτή εξυπηρετεί όπως υποστηρίζουν, τα συμφέροντα των παράνομων στοιχηματικών εταιριών και συμβάλει στον αφανισμό του κλάδου.

Μάλιστα οι πράκτορες κάνουν λόγο για «κραμπινάτη» φορολογική διάταξη και για «πονηρή – όχι τυχαία»» απόφαση η οποία επιβραβεύει τους παράνομους, «αυτούς που αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη, αυτούς που πληρώνουν ελάχιστους φόρους και ζητά περισσότερα από τους καθαρούς και νόμιμους και φορολογικά συνεπείς».
Αναλυτικά η επιστολή:
«Με μια νέα διάταξη στο Πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, προβλέπεται, η φορολόγηση των εταιρειών, με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια, επί των μικτών εσόδων τους, με κλιμακωτή αύξηση 30% (1-100εκατομύρια) – 32,5% (101-200 εκατ.)-35% (201 εκ και άνω) αντί του 30% πού ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτή η νέα πρόβλεψη, η φαινομενικά «δίκαιη», καθόσον αυτός που βγάζει περισσότερα θα πληρώνει και πιο πολλά, είναι μια «καραμπινάτη» φωτογραφική διάταξη, μια πονηρή και όχι τυχαία απόφαση που κρύβεται πίσω από το «φαίνεσθε». Και είναι τέτοια γιατί επιβραβεύει τους παράνομους, αυτούς που αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη, αυτούς που πληρώνουν ελάχιστους φόρους και ζητά περισσότερα από τους καθαρούς και νόμιμους και φορολογικά συνεπείς. Ας δούμε το ζήτημα λίγο πιο αναλυτικά με στοιχεία, δηλώνοντας ότι σαν πράκτορες νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, σαν πράκτορες ΟΠΑΠ μας αφορά και μας αγγίζει άμεσα. Αλλά και σαν Έλληνες φορολογούμενοι και μάλιστα της κατηγορίας επαγγελματιών που δεν αποκρύπτουν ούτε ένα ευρώ από το εισόδημά τους.

Α. Οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες (5 χρόνια) Ιντερνετικές εταιρίες με έδρα το εξωτερικό (π.χ Μάλτα) με τα κέρδη τους να φεύγουν στο εξωτερικό, δήλωσαν πέρυσι ΟΛΕΣ μαζί 116 εκατομμύρια ευρώ ΕΣΟΔΑ!!! ενώ ο νόμιμος ΟΠΑΠ 1.100 εκατ. Εύκολα διαπιστώνει κανείς βάσει της ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου, ότι όλες οι Ιντερνετικές θα φορολογηθούν με συντελεστή 30% επί των εσόδων και ο ΟΠΑΠ με συντελεστή 35%. Από τη μία λοιπόν η νόμιμη εταιρία με τεράστια έξοδα, με χιλιάδες οικογένειες να επιβιώνουν από αυτήν, με δεκάδες επιχειρήσεις που συνεργάζεται και προμηθεύεται, να έχουν όφελος, με κοινωνική προσφορά στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την υγεία, να πληρώνει 35%, και οι 24 χωρίς έξοδα, χωρίς κοινωνικό όφελος, με ελάχιστους φόρους, με τα χρήματα στο εξωτερικό 30% φόρο!!!

Φυσικά και πρέπει να πληρώνουν, όσοι έχουν αρκετά κέρδη και εισοδήματα τους φόρους που τους αναλογούν. Όμως εμείς ως πράκτορες ΟΠΑΠ, ως μικροί επιχειρηματίες απαιτούμε να δούμε επιτέλους να πληρώνουν ΟΛΟΙ σύμφωνα με αυτά που κερδίζουν και όχι με αυτά που δηλώνουν ότι κερδίζουν. ΙΣΟΝΟΜΙΑ για όλους, ΤΙΜΩΡΙΑ για τους φοροκλέπτες, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ για τους συνεπείς. Αυτά δεν ζητάει ο πολίτης? Υπάρχουν?
Β. Ειδικότερα τώρα όσον μας αφορά σαν πράκτορες τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ.

1. Αυτή η διαφορετικότητα στην φορολογία ΟΠΑΠ-24 Ιντερνετικών μας πλήττει άμεσα, αφού τις φέρνει σε καλύτερη θέση, στο στοίχημα με καλύτερες αποδόσεις έναντι του ΟΠΑΠ, που σημαίνει, διαρροή πελατών μας προς αυτές, αφού το προϊόν τους γίνεται πιο ελκυστικό. Άρα χάσιμο μεγάλου τζίρου για τα νόμιμα πρακτορεία.

2. Αυτή η επιβάρυνση στη φορολογία για τον ΟΠΑΠ, το ποσόν που θα χάσει θα θελήσει να το αναπληρώσει σε κάποιο βαθμό με μείωση της προμήθειας των πρακτόρων. Ήδη ο ΟΠΑΠ έστειλε το σχετικό μήνυμα στην Ομοσπονδία πρακτόρων, την ΠΟΕΠΠΠ. Αν συμβεί αυτό, μείωση της προμήθειας, δηλαδή μείωση εισοδήματος, θα είναι το τελικό χτύπημα στους πράκτορες ΟΠΑΠ που είναι ήδη σε δύσκολη θέση, σαν πράκτορες, σαν επιχειρηματίες, σαν πολίτες και σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Συμπερασματικά, λοιπόν, αυτή η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο είναι στην ουσία ένα ύπουλο χτύπημα περισσότερο στον κλάδο των πρακτόρων παρά στον ίδιο τον ΟΠΑΠ. Μετά το θέμα της φορολογίας των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, το οποίο καταφέραμε να αποτρέψουμε αφού αποδείξαμε τα καταστροφικά του αποτελέσματα, ξαναχτυπούν με στόχο το επίγειο δίκτυο των πρακτόρων ΟΠΑΠ.

Όμως εμείς είμαστε πάντα εδώ, θα μας έχουν απέναντι, θα τους ξεσκεπάζουμε, θα τους καταγγέλλουμε, γιατί πρόκειται για τις δουλειές μας, για την επιβίωσή μας, για τις οικογένειες μας, για το μέλλον μας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk