Ελ. Κουντουρά: Προτεραιότητα ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός

Αμεση προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζεται αποτελεί η δυναμική ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών Διάσκεψης Ελλάδος και Ρωσίας με στόχο την άμεση προώθηση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών στο πεδίο αυτό.

Αμεση προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής που εφαρμόζεται αποτελεί η δυναμική ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών Διάσκεψης Ελλάδος και Ρωσίας με στόχο την άμεση προώθηση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών στο πεδίο αυτό. Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Λαγονήσι, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδος και Ρωσίας.
Η ίδια τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει προσπάθειες και διαπιστώνεται από πολλές αγορές ισχυρό ενδιαφέρον για θρησκευτικές και προσκυνηματικές περιηγήσεις και προγράμματα σε προορισμούς στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Εκκλησία, με όλες τις Περιφέρειες, τους τοπικούς και αναπτυξιακούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, για να προβληθούν και προωθηθούν προγράμματα εξειδικευμένα, που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε θρησκευτικούς χώρους της Ελλάδας σε δημοφιλείς και νέους προορισμούς. Στα σχέδια, όπως πρόσθεσε, είναι να αναπτυχθούν και συνδυαστούν διάφορες μορφές τουρισμού με μεγάλη δυναμική, που θα καλύψουν πολλαπλές ανάγκες και απαιτήσεις του ταξιδιωτικού κοινού, παραθέτοντας πρόταση για ανάπτυξη της Θρησκευτικής Κρουαζιέρας.
Την επιδίωξη να εγκριθεί μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, επισήμανε στον χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ενώ εκ μέρους της Ρωσικής πλευράς μίλησαν η κυρία Olga Yarilova της Διεύθυνσης Τουρισμού του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, η εκτελεστική διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας κυρία Lomindre Maya και ο γενικός διευθυντής του προσκυνηματικού κέντρου του Πατριαρχείου της Μόσχας κ. Sergiy.
Στις άμεσες προτεραιότητες και στις δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ενώ τοποθετήσεις έκαναν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων.
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, τοποθετήσεις και παρουσιάσεις με θέμα «Πνευματική Αναζήτηση της Ορθοδοξίας» έγιναν από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Αρχιμανδρίτη Πέτρας και Χερσονήσου Τίτο Ταμπακάκη, τον πατέρα Βαρθολομαίο Σιαρλή εκ μέρους των Ιερών Μητροπόλεων Δωδεκανήσου, τον πατέρα Νικόδημο Λαυριώτη, εκπρόσωπο της ιεράς κοινότητος του Αγίου Ορους και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού κ. Λύσανδρο Τσιλίδη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk