Οι πρώτες ΔΕΚΟ που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Τις πρώτες δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στην Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αποσαφήνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθαρίζοντας ότι η εισαγωγή των άλλων είναι ακόμη «υπό διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς. ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΕΛΤΑ βρίσκονται στην πρώτη λίστα που κατατέθηκε σε παράρτημα. Η λίστα των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο περιλαμβάνεται σε άλλο παράρτημα.

Τις πρώτες δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στην Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αποσαφήνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθαρίζοντας ότι η εισαγωγή των άλλων είναι ακόμη «υπό διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς. ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΕΛΤΑ βρίσκονται στην πρώτη λίστα που κατατέθηκε σε παράρτημα.

Επισημαίνεται πάντως ότι στο επίμαχο παράρτημα δεν γράφεται ο ΟΣΕ, τον οποίο όμως ανέφερε προφορικά ο υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός τόνισε: «η νομοθετική βελτίωση λέει ότι στο παράτημα Δ υπάρχουν οι εξής επιχειρήσεις ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ».

«Οι άλλες (σ.σ. δηλαδή ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΔΕΗ) είναι υπό συζήτηση, δεν είναι μέρος του νομοσχεδίου. Είναι μέρος της συζήτησης ανάμεσα σε εμάς και τους θεσμούς» τόνισε ο υπουργός.

Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, καταθέτοντας το σχετικό παράρτημα, επισημαίνοντας ότι οι εταιρείες που αναφέρονται σε αυτό θα μεταφερθούν άμεσα στην ΕΔΗΣ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν άλλες 19 κρατικές εταιρείες που θα μεταφερθούν το επόμενο διάστημα, αναφέροντας την ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και ΔΕΗ. Εξ ού και ο Ευ.Τσακαλώτος κατέστη αναγκαίο να προβεί στη διευκρίνιση ότι η εισαγωγή των οι εν λόγω εταιρειών στην προίκα του Υπερταμείου είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Ο κ. Τσακαλώτος στην παρέμβασή του είπε ακόμη ότι «το άρθρο 197 αναφέρεται στις μετοχές των εταιρειών του παραρτήματος Δ και το άρθρο 198 στις συμβάσεις παραχώρησης των εταιρειών του παραρτήματος Δ. Δεν υπάρχει άλλο παράρτημα. Είναι όλα εξηγημένα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk