• Αναζήτηση

Εγκύκλιος για οικονομική αποκατάσταση διαθέσιμων

Σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς εστάλη η εγκύκλιος των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, με σαφείς και αναλυτικές οδηγίες σε εναρμόνιση με την απόφαση του ΣτΕ για την οικονομική αποκατάσταση υπαλλήλων που τέθηκαν σε εφεδρεία.

Σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς εστάλη η εγκύκλιος των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, με σαφείς και αναλυτικές οδηγίες σε εναρμόνιση με την απόφαση του ΣτΕ για την οικονομική αποκατάσταση υπαλλήλων που τέθηκαν σε εφεδρεία.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος απεστάλη, προκειμένου να τύχει ενιαίας και ομοιόμορφης εφαρμογής.

Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν καταγγείλει ότι κατά τρόπο «σκανδαλώδη και προκλητικό δεν εκτελείται η απόφαση του ΣτΕ, καθώς και η σχετική εγκύκλιος για την αποκατάσταση των υπαλλήλων που τέθηκαν στο αντισυνταγματικό καθεστώς της εφεδρείας – προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας».

Με επικεφαλής τον βουλευτή, Δημήτρη Στρατούλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την ερώτηση, επισημαίνουν ότι το 2013 με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ακυρώθηκε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά το μέρος που αυτή περιείχε ρυθμίσεις για την αυτοδίκαιη απόλυση και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με το σκεπτικό ότι ερχόταν σε αντίθεση με το άρθρο 103 του Συντάγματος και την αρχή της ισότητας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, σε συμμόρφωση της απόφασης του ΣτΕ, τον περασμένο Μάρτιο εκδόθηκε εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ορίζονται οι ενέργειες της Διοίκησης για την οικονομική αποκατάσταση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.

«Παρ΄ όλα αυτά ούτε η αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ, ούτε η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανές πλήγμα στο κράτος δικαίου και έχει αρνητικότατες επιπτώσεις για τους δικαιωθέντες υπαλλήλους. Αντιθέτως, προβάλλονται προσκόμματα για τη μη υλοποίησή της από τη Διοίκηση, τα οποία είναι εντελώς απαράδεκτα, καθώς έρχονται σε ευθεία σύγκρουση τόσο με την απόφαση του ΣτΕ όσο και με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών» έχουν καταγγείλει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk