Από την 1η Δεκεμβρίου οι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ που εκδίδονται σε έντυπη μορφή και αποστέλλονται στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις ταχυδρομικώς θα επιβαρύνονται με ένα ευρώ.

Ετησίως κάθε καταναλωτής λαμβάνει έξι λογαριασμούς (τρεις έναντι και τρεις εκκαθαριστικούς). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα δίνει ξι ευρώ για «το κόστος έκδοσης και αποστολής», σύμφωνα με τη δημόσια επιχείρηση.

Έτσι οι καταναλωτές προκειμένου να γλιτώσουν την επιβάρυνση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία του ηλεκτρονικού λογαριασμού (e-bill) που παρέχει η δημόσια επιχείρηση.

Το μέτρο της χρέωσης του ενός ευρώ τίθεται σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όσοι εγγραφούν στην υπηρεσία «e-bill» θα πρέπει να επιλέξουν τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού για να μην επιβαρυνθούν.

Αν πράξουν το τελευταίο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η χρέωση στο μεταξύ έχει ενσωματωθεί στον λογαριασμό τους, τότε αυτή θα τους πιστωθεί στον επόμενο.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο e-bill

Η εγγραφή γίνεται μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας dei.gr, στην ενότητα ebill ανάλογα με την κατηγορία πελάτη που ανήκετε (φυσικό πρόσωπο/ιδιώτης, νομικό πρόσωπο/εταιρεία, πελάτης πολλαπλού), συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Με την σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, αποστέλλονται αυτόματα με SMS ο Κωδικός Ενεργοποίησης στο κινητό σας και e-mail Ενεργοποίησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δηλώσατε.

Ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στην υπηρεσία e-bill.