Από σήμερα, Πέμπτη, αρχίζει η σταδιακή αλλαγή του καιρού και το πέρασμα σε πιο χειμωνιάτικες περιόδους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πέσει πολύ η θερμοκρασία ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Για σήμερα, πάντως, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη και σταδιακά από το απόγευμα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και ομίχλη στην Ήπειρο.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια όπου βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν προβλέπει για την Παρασκευή (16/11) η ΕΜΥ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα νότια οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Οπως λέει ο Σάκης Αρναούτογλου, από το βράδυ και κυρίως την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται και στα δυτικά με βροχές, πιθανότατα έντονες τοπικά και χιονοπτώσεις σημαντικές, από το μεσημέρι και μετά. Σημειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου πως οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα συνεχιστούν και το Σάββατο και την Κυριακή.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3.