• Αναζήτηση
 • Διαβούλευση για τη χρήση του 11188 ως αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης

  Η διαβούλευση διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 και οι απαντήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως

  Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) γνωστοποίησε την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με τον ορισμό του σύντομου κωδικού 11188 ως αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης.

  Όπως σημειώνεται στο κείμενο της διαβούλευσης η ΕΕΤΤ, ύστερα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, προτείνει τον ορισμό του σύντομου κωδικού 11188 ως αριθμού έκτακτης ανάγκης «και την υποβολή εισήγησης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την προσθήκη του ως άνω κωδικού στον Πίνακα 2 «Σύντομοι κωδικοί που χρησιμοποιούνται ως αριθμοί κλήσης έκτακτης ανάγκης» της Υπουργικής Απόφασης αριθ. Οικ. 26634/924/3-5-2007 «Εθνικό Σχέδιο Αριθμοδότησης των Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών», ως ισχύει με τροποποίηση αυτής».

  Αναφέρεται ακόμη ότι ο σύντομος κωδικός 11188 χρησιμοποιείται για την επικοινωνία των πολιτών με το κέντρο διαχείρισης διαδικτυακού κινδύνου (“CyberAlert”), το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στις ακόλουθες μεταξύ άλλων περιπτώσεις: «Υποθέσεις συμμετοχής σε αυτοκτονία και περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεση αυτοκτονίας ή εξαφάνισης μέσω διαδικτύου. Υποθέσεις διαδικτυακής ή ηλεκτρονικής παρενόχλησης (cyber bullying) και ρατσισμού, ξενοφοβικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Εγκλήματα που διαπράττονται κατά ανηλίκων με τη χρήση διαδικτύου και άλλων μέσων ηλεκτρονικής ή ψηφιακής επικοινωνίας και αποθήκευσης. Αδικήματα τα οποία σχετίζονται με αναρτήσεις στο διαδίκτυο όπως για παράδειγμα ενδοοικογενειακή βία, αρπαγή ανηλίκων, κακοποίηση ανηλίκων κλπ Κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές της χώρας.» Σημειώνεται ακόμη πως «ενδεικτικά αναφέρεται ότι η υπηρεσία χειρίστηκε για το έτος 2017, 345 περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου, 337 περιπτώσεις για το έτος 2016 και 317 για το 2015».

  Η διαβούλευση διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 και οι απαντήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, στην Ελληνική γλώσσα, σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk