• Αναζήτηση
 • Η «εξομολόγηση» του Τζόρτζ Μπους για τον Πούτιν

  Ως «έξυπνο και ικανό στην τακτική» πολιτικό με «πολύ έντονη προσωπικότητα» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζώρτζ Μπούς ο νεότερος, τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ως «έξυπνο και ικανό στην τακτική» πολιτικό με «πολύ έντονη προσωπικότητα» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζώρτζ Μπούς ο νεότερος, τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business ο ηλικίας 71 ετών σήμερα αμερικανός πολιτικός, ο οποίος το 2001 είχε πει την περίφημη φράση που έμεινε στην ιστορία ότι «κοίταξα στα μάτια τον Πούτιν και είδα μέσα στην ψυχή του».

  «Εκείνη την στιγμή, όταν είπα ότι τον κοίταξα στα μάτια και είδα μέσα στην ψυχή του, η Ρωσία είχε προσαράξει. Στη συνέχεια η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε και ο Πούτιν άλλαξε» δήλωσε ο Τζώρτζ Μπους.

  Κατά την άποψή του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας έξυπνος και ικανός στην τακτική» πολιτικός, αλλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες το πρόβλημα συνίσταται στο ότι ο ρώσος πρόεδρος επιδιώκει πάντα να υπερασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του σε βάρος των αμερικανικών συμφερόντων.

  «Στα περισσότερα ζητήματα έχει την εξής προσέγγιση που λέει: είμαι έτοιμος να νικήσω και οι ΗΠΑ να χάσουν» δήλωσε στην συνέντευξή του ο Τζωρτζ Μπους.

  Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του ρώσου προέδρου, ο Τζώρτζ Μπους είπε ότι «έχει μια πολύ έντονη προσωπικότητα», αλλά όπως είπε καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες «για να αποκαταστήσει την σοβιετική επιρροή, παρότι που δεν υπάρχει πλέον η Σοβιετική Ένωση».

  «Γι’ αυτό πάντα πίστευα ότι για τις ΗΠΑ πρέπει να είναι ιδιαίτερα επίμονες όταν έχουν να κάνουν με τον Πούτιν, όχι πολεμοχαρείς, αλλά επίμονες» είπε ο Μπους, και κατέληξε λέγοντας ότι «τον Βαλντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να τον υποτιμά κανείς».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk