• Αναζήτηση
 • Νιγηρία: Το κλεμμένο σκήπτρο της Γερουσίας βρέθηκε κάτω από γέφυρα

  Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρέθηκε «κάτω από μια γέφυρα» το σκήπτρο της Γερουσίας της χώρας, το οποίο είχε κλαπεί χθες από τρεις άνδρες που εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα που συνεδρίαζε.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρέθηκε «κάτω από μια γέφυρα» το σκήπτρο της Γερουσίας της χώρας, το οποίο είχε κλαπεί χθες από τρεις άνδρες που εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα που συνεδρίαζε.

  Το σκήπτρο αυτό αποτελεί σύμβολο της εξουσίας της Γερουσίας, καθώς οι αποφάσεις του σώματος δεν μπορούν να εγκριθούν χωρίς αυτό. Έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Νιγηρίας υψώνεται ένα τεράστιο άγαλμα μιας γροθιάς που κρατά ένα χρυσό σκήπτρο, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της χώρας.

  Η Γερουσία χθες έκανε λόγο για μια «πράξη προδοσίας» και έδωσε διορία 24 ωρών στην αστυνομία να βρει το σκήπτρο.

  Το ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε αμέσως και «ανάγκασε τους κακοποιούς να εγκαταλείψουν το σκήπτρο κάτω από μια γέφυρα στην είσοδο της πόλης, σημείο από το οποίο πέρασε ένας πατριώτης ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας Αρέμου Αντενιράν, διευκρινίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα.

  Αρχικά οι υποψίες για την κλοπή είχαν στραφεί εναντίον ενός γερουσιαστή που πρόσκειται στον πρόεδρο Μουχαμάντου Μπουχάρι, ο οποίος καθαιρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από διαφωνία που είχε με άλλους γερουσιαστές σχετικά με τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών πριν τις προεδρικές εκλογές το 2019.

  Ο Όβιε Όμο-Αγκέγκε, γερουσιαστής της Πολιτείας του Δέλτα, συνελήφθη χθες και ανακρίθηκε, όμως αφέθηκε ελεύθερος αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος κλέβει το σκήπτρο, καθώς η ενέργεια αυτή θεωρείται ένας τρόπος να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

  Το 2000 ο πρόεδρος της Γερουσίας Τσούμπα Οκαντίγκμπο είχε πάρει ο ίδιος το σκήπτρο σπίτι του έπειτα από μια διαφωνία με τον αναπληρωτή του. Είχε αρνηθεί να το επιστρέψει και χρειάστηκε να κατασκευαστεί νέο σκήπτρο για να μπορέσει να λειτουργήσει η γερουσία.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk