• Αναζήτηση
 • Μπερλουσκόνι: Είμαι νέος, ξυπνώ στις έξι, τρέχω και κολυμπάω

  Ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε βέβαιος ότι η κεντροδεξιά συμμαχία θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του σήμερα Κυριακή σε θέατρο του Μιλάνου.

  Ο «μίστερ τιβί» αναφέρθηκε στη δράση και την προσωπικότητά του στον στίβο της πολιτικής, επικαλούμενος φράση του Μαχάτμα Γκάντι, η οποία, όπως θεωρεί, τον περιγράφει πιστά: «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε φοβούνται, σε χλευάζουν και στο τέλος κερδίζεις».

  Επίσης, έκρινε σκόπιμο να μιλήσει για τη φυσική κατάστασή του: «Είμαι νέος. Ξυπνώ στις έξι το πρωί, τρέχω, κολυμπάω και αμέσως μετά αρχίζω να νευριάζω με τις εφημερίδες».

  Γιατί παραιτήθηκα το 2011…

  Τόνισε ότι το 2011 αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός επειδή, κατά τη γνώμη του, οργανώθηκε πραξικόπημα σε βάρος του.

  Μίλησε για τη φορολογική πολιτική του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα αυξήσουμε τον φόρο προστιθέμενης αξίας καθ’ όλο το 2108 αλλά ούτε και το 2019».

  Σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα περαιτέρω τόνωσης της οικονομικής ανάκαμψης, ο επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια επισήμανε: «λιγότεροι φόροι για τις οικογένειες, την εργασία και τις επιχειρήσεις, φέρνουν περισσότερες επενδύσεις των επιχειρήσεων, μεγαλύτερη κατανάλωση από μέρους των νοικοκυριών και περισσότερες θέσεις εργασίας».

  Κόσμος