• Αναζήτηση
 • Το Ιραν μπλοκάρει μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω κινητών

  Η πρόσβαση μέσω κινητών τηλεφώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Telegram και Instagram περιορίσθηκε

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η πρόσβαση μέσω κινητών τηλεφώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Telegram και Instagram περιορίσθηκε προσωρινά και πάλι στο Ιράν, έπειτα από τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σ’ όλη τη χώρα.

  Όπως μετέδωσαν ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων και η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη καλά πληροφορημένη πηγή: «Αποφασίσθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των υπηρεσιών ασφαλείας να περιορισθεί η πρόσβαση στο Telegram (εφαρμογή μηνυμάτων) και στο Instagram».

  Οι αρχές κατηγορούν «αντεπαναστατικές» οργανώσεις, που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα το Telegram, για να καλούν τον κόσμο να διαδηλώνει και να χρησιμοποιεί βόμβες Μολότοφ και πυροβόλα όπλα.

  «Το Σάββατο το βράδυ, ορισμένα αντεπαναστατικά στοιχεία χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθουν στον κόσμο τη χρήση πυροβόλων όπλων και κοκτέιλ Μολότοφ», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί.

  Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «θα ληφθούν μέτρα από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αν η αντεπανάσταση επιδιώξει να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προκαλέσει ταραχές».

  Ο υπουργός είχε κατηγορήσει χθες έναν δίαυλο του δικτύου Telegram ότι ενθαρρύνει την «ένοπλη εξέγερση».

  Ο επικεφαλής του Telegram Πάβελ Ντούροφ ανακοίνωσε στη συνέχεια το κλείσιμο στο Telegram του διαύλου Amadnews –σχεδόν 1,4 εκατ. συνδρομητές– επειδή είχε παρακινήσει σε «βία».

  Αμέσως όμως εμφανίσθηκαν στο Telegram άλλοι δίαυλοι, κυρίως ο sedaimardom που έφθασε σε μερικές ώρες πάνω από 700.000 συνδρομητές, οι οποίοι καλούσαν τον κόσμο να διαδηλώσει και αναρτούσαν βίντεο από τις συγκεντρώσεις.

  «Οι ιρανικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση της πλεινότητας των Ιρανών στο Telegram μετά την άρνησή μας να κλείσουμε τον https://t.me/sedaiemardom (φωνή του λαού) και άλλους διαύλους που καλούν σε ειρηνικές διαδηλώσεις», αντέδρασε ο Πάβελ Ντούροφ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk