• Αναζήτηση
 • Ιραν: Κυβερνητικές προειδοποιήσεις για τις «παράνομες διαδηλώσεις»

  Ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμανί Φαζλί προειδοποίησε την Κυριακή το πρωΐ όλους

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμανί Φαζλί προειδοποίησε την Κυριακή το πρωΐ όλους εκείνους που «χρησιμοποιούν τη βία και πιστεύουν στην αναρχία», έπειτα από ακόμη μία νύκτα με επεισόδια σε όλην την επικράτεια της χώρας.

  «Εκείνοι που καταστρέφουν τα κοινά αγαθά, που πιστεύουν στην αναρχία και δρουν στην παρανομία θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και να πληρώσουν το τίμημα. Θα αντιδράσουμε εναντίον της βίας και εκείνων που προκαλούν τον φόβο και τον τρόμο», δήλωσε ο Ραχμανί Φαζλί, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο Ilna, που πρόσκειται στην πτέρυγα των μεταρρυθμιστών, «80 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Αράκ (κέντρο), ενώ τρεις, ή τέσσερις, άλλοι τραυματίσθηκαν» στη διαρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πόλη το Σάββατο το βράδυ.

  «Διάφοροι επιχείρησαν να επιτεθούν κατά δημοσίων κτηρίων, όμως δεν το κατόρθωσαν, και η πόλη βρίσκεται υπό έλεγχο», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο, αποφεύγοντας όμως να δηλώσει την ταυτότητά του.

  Σύμφωνα με τις εικόνες που διαδόθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας. Ωστόσο είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των εικόνων αυτών.

  Παράλληλα αποκαταστάθηκαν οι συνδέσεις Ίντερνετ και της κινητής τηλεφωνίας που είχαν διακοπεί το Σάββατο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk