• Αναζήτηση
 • Λιβερία: Ο αντίπαλος του Γουέα τον συνεχάρη για τη νίκη του

  Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Λιβερίας Τζόζεφ Μποακάι συνεχάρη, την Παρασκευή, τον αντίπαλό του, γερουσιαστή και πρώην σταρ του ποδοσφαίρου τον Τζορτζ Γουεά, για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Με τη νίκη του Γουέα, ανοίγει ο δρόμος για ειρηνική μετάβαση σε μια χώρα με μακρά ιστορία φονικών εμφυλίων πολέμων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της Λιβερίας Τζόζεφ Μποακάι συνεχάρη, την Παρασκευή, τον αντίπαλό του, γερουσιαστή και πρώην σταρ του ποδοσφαίρου τον Τζορτζ Γουεά, για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

  Με τη νίκη του Γουέα, ανοίγει ο δρόμος για ειρηνική μετάβαση σε μια χώρα με μακρά ιστορία φονικών εμφυλίων πολέμων.

  «Η αγάπη μου για τη χώρα είναι πιο βαθιά από την επιθυμία μου να είμαι πρόεδρος. Γι’ αυτό, πριν από λίγο τηλεφώνησα στον Τζορτζ Γουεά για να τον συγχαρώ ως νικητή των προεδρικών εκλογών», δήλωσε το μεσημέρι ο Μποακάι σε μήνυμά του προς το έθνος.

  «Σέβομαι τη βούληση του λαού, όπως αυτή ανακοινώθηκε από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή», η οποία πίστωσε στον Μποακάι το 38,5% των ψήφων, έναντι 61,5% για τον Τζορτζ Γουεά, πρόσθεσε, έχοντας γύρω του τα κύρια στελέχη του κόμματός του και υποστηρικτές του στην έδρα του σχηματισμού του στο κέντρο της Μονρόβια.

  «Θα απορρίψω κάθε απόπειρα να επιβληθούν ο πόνος, τα βάσανα, η αγωνία και η αβεβαιότητα. Το όνομά μου δεν θα χρησιμεύσει ως δικαιολογία για καμιά σταγόνα ανθρώπινου αίματος σ’ αυτή τη χώρα», στην οποία στο διάστημα από το 1989 έως το 2003 οι εμφύλιοι πόλεμοι στοίχισαν τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk