• Αναζήτηση
 • Απαγόρευση παραγωγής για 553 ενεργοβόρα οχήματα στην Κίνα

  Στοπ στην παραγωγή 553 οχημάτων που υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης καυσίμου βάζει η κινεζική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Φρένο στην παραγωγή αυτοκινήτων που υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης καυσίμου βάζει η κινεζική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

  Η απαγόρευση αυτή αφορά 553 επιβατηγά οχήματα και επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου του 2018 σε μοντέλα πολλών ευρωπαϊκών και μη αυτοκινητοβιομηχανιών.

  Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κίνα λαμβάνει τόσο δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα οποία σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα.

  Μάλιστα εκκρεμεί και η απόφαση που θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  Ούτως ή άλλως, η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον πλανήτη, με τις πωλήσεις των οχημάτων μηδενικών ρύπων να αυξάνοντα το 2016 κατά 50% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

  Κόσμος