• Αναζήτηση
 • Κίνα: Πόλος έλξης η δίχρωμη «Νεκρά Θάλασσα» της Κίνας

  Τα παράξενα χρώματα μιας αλυκής γνωστής και ως «Νεκρά Θάλασσα της Κίνας» προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν να πάρουν μιαν ιδέα της διχρωμίας της. Η Yuncheng Salt Lake, στην πόλη Γιουνσένγκ της βόρειας επαρχίας Shanxi, καλύπτει μιαν έκταση 120 τ.χλμ, ενώ είναι ροζ από τη μια πλευρά και πράσινη από την άλλη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ροζ πλευρά της περιέχει τη χημική ουσία dunaliella salina, η οποία ευθύνεται για την αλλαγή του χρώματος από το αρχικό πράσινο σε ροζ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τα παράξενα χρώματα μιας αλυκής γνωστής και ως «Νεκρά Θάλασσα της Κίνας» προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν να πάρουν μιαν ιδέα της διχρωμίας της.

  Η Yuncheng Salt Lake, στην πόλη Γιουνσένγκ της βόρειας επαρχίας Shanxi, καλύπτει μιαν έκταση 120 τ.χλμ, ενώ είναι ροζ από τη μια πλευρά και πράσινη από την άλλη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ροζ πλευρά της περιέχει τη χημική ουσία dunaliella salina, η οποία ευθύνεται για την αλλαγή του χρώματος από το αρχικό πράσινο σε ροζ.

  Η διχρωμία διαρκεί πολλά χρόνια και αλλάζει μόνο το χειμώνα, όταν η λίμνη στεγνώνει. Η λίμνη είναι μία από τις τρεις λίμνες-νησιά παγκοσμίως που περιέχουν θειικό νάτριο. Η ποσότητα του αλατιού που περιέχει είναι παρόμοια με εκείνη στη Νεκρά Θάλασσα, στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ, χάρη στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να επιπλέουν σε αυτήν. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η λίμνη σχηματίστηκε πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια.
   
  Οι Κινέζοι άρχισαν να χρησιμοποιούν το αλάτι της λίμνης πριν από τουλάχιστον 4.000 χρόνια. Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, τα έσοδα από το αλάτι που παραγόταν από τη λίμνη αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων της χώρας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Λι Γιου (766-779 μ.Χ.) της Δυναστείας των Τανγκ (618-907 μ.Χ.). Σήμερα, το αλάτι που παράγεται από τη λίμνη προορίζεται για βιομηχανική χρήση.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk