• Αναζήτηση
 • Δομινίκα: Τουλάχιστον 7 νεκροί από τον κυκλώνα Μαρία

  Για τουλάχιστον έξι νεκρούς από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Μαρία από το νησί Δομινίκα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες, ενώ το εύρος των καταστροφών παραμένει ακόμη ασαφές αφού οι επικοινωνίες παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στους επτά έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών εξαιτίας του ισχυρού κυκλώνα Μαρία στο νησί Δομινίκα.

  Στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Καραϊβικής (CDEMA) μπόρεσαν την Τρίτη να πετάξουν πάνω από το νησί, σε μια αναγνωριστική πτήση, και διαπίστωσαν ότι «το 70-80% των κτιρίων έχει καταστραφεί» ενώ ζημιές διακρίνονται επίσης «σε νοσοκομεία, δρόμους και γέφυρες», όπως είπε ο διευθυντής της, ο Ρόναλντ Τζάκσον. Οι ζημιές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε «δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε.

  Ένα ελικόπτερο που είχε νοικιάσει η CDEMA δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Δομινίκα λόγω των ισχυρών ανέμων. Εγκαταλείφθηκε επίσης μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε ξεκινήσει από τα νησιά Τρινιτάντ και Τομπάγκο.

  Οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού στην Αγία Λουκία δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την επαφή τους με τη Δομινίκα. «Όλες οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί (…) Από την εμπειρία μου, αυτό συμβαίνει πρώτη φορά – καμία επικοινωνία. Όλος ο κόσμος ανησυχεί ότι η κατάσταση είναι πολύ, πολύ άσχημη» τόνισε η διευθύντρια του Ερυθρού Σταυρού Τερένσια Γκαϊλάρ.

  Οι περίπου 70.000 κάτοικοι της Δομινίκας «έχασαν ό,τι μπορούσε να χαθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός του νησιού, Ρούσβελτ Σκέριτ.

  Ο κυκλώνας Μαρία αναβαθμίστηκε ξανά στο επίπεδο 5, αφού πέρασε από τη Δομινίκα και ενώ νωρίτερα είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία 4.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk