Η σύμβουλος του προέδρου Ντ. Τραμπ, Κελιάν Κονγουέι, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ άνετα στον Λευκό Οίκο. Σε συνάντηση που είχε ο Τραμπ με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας των αφροαμερικανών, η Κονγουέι δεν δίστασε να ανέβει με τα υποδήματά της στους καναπέδες του Οβάλ γραφείου, όπου άρχισε να τραβάει σέλφις και φωτογραφίες από τη συνάντηση με το κινητό της.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι φωτογραφίες που τη δείχνουν σε αυτή την ανάρμοστα άνετη στάση και μάλιστα μέσα στην προεδρική κατοικία προκάλεσαν ένα τσουνάμι κριτικής εναντίον της Συμβούλου.
Η Κονγουέι είχε γίνει ευρέως γνωστή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, όπου εμφανιζόταν κάθε ημέρα στην τηλεόραση επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα λάθη του και να υπερασπιστεί τις δηλώσεις του που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Η ικανότητά της να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τα πιο ειρωνικά και δηλητηριώδη σχόλια των συνομιλητών της, αλλά και να διαστρέφει τα γεγονότα την έκανε ιδιαίτερα συμπαθή στον Τραμπ.
Όμως μετά την έναρξη της προεδρίας του Τραμπ η Κονγουέι άρχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Στην αρχή δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου Τύπου Σον Σπάισερ για το μέγεθος του πλήθους των θεατών στην ορκωμοσία ήταν απλά «εναλλακτικά γεγονότα». Η δήλωση αυτή ήταν χαρακτηριστική της αδιαφορίας της νέας κυβέρνησης για την αλήθεια, ακόμα και αν αυτή είναι τόσο αυταπόδεικτη.
Στη συνέχεια υπέπεσε στο σφάλμα να παρακινήσει τους αμερικανούς να αγοράσουν προϊόντα με την υπογραφή της κόρης του προέδρου Ιβάνκας Τραμπ, γεγονός που χαρακτηρίστηκε αθέμιτο και πιθανόν παράνομο.
Κατόπιν ήρθε η ιστορία με την παραίτηση του Μάικλ Φλιν από τη θέση του Συμβούλου Ασφάλειας των ΗΠΑ και οι δηλώσεις της Κονγουέι που δεν συμβάδιζαν με την επίσημη εκδοχή που προωθούσε ο Λευκός Οίκος.
Εξ αιτίας όλων αυτών η Κονγουέι είχε το τελευταίο διάστημα κρατήσει μια πιο διακριτική στάση απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι παρά τη συμπάθεια του προέδρου, υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια εναντίον της στο περιβάλλον του.
Το τελευταίο ατόπημα την έφερε για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο με καθόλου κολακευτικό τρόπο, αφού το να κάθεται κανείς με τα παπούτσια του πάνω στους καναπέδες είναι όχι μόνο κακόγουστο αλλά και ασεβές απέναντι στους θεσμούς.
Η ίδια προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι το έκανε για να έχει καλύτερη οπτική γωνία στις φωτογραφίες που έβγαζε, αλλά ακόμα και πολλοί από τους υποστηρικτές της δήλωναν σοκαρισμένοι στα κοινωνικά δίκτυα.
«Μ αρέσει η Κελυάν, αλλά αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο. Στο σπίτι της δεν θα επέτρεπε ποτέ σε έναν καλεσμένο να ανέβει με τα παπούτσια στον καναπέ της» έγραψε μία χρήστης του Τουίτερ. .