«Χωρίς τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων από το κράτος, η ανάπτυξη της οικονομίας δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί», τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Intralot κ. Σωκράτης Κόκκαλης στο περιθώριο της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ουδέποτε το κράτος διαχρονικά έχει στηρίξει το εγχώριο επιχειρείν δήλωσε ο κ. Κόκκαλης σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η γειτονική Τουρκία η οποία μετά από μια δεκαετία ύφεσης απέκτησε μια κυβέρνηση που στήριξε την επιχειρηματικότητα και άρχισε να σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Διευκρίνισε βεβαίως πως η Τουρκία είχε και την ευελιξία του εθνικούς νομίσματος.
Ο κ. Κόκκαληςχαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι μία εταιρεία σαν την Intralot με πρωτοποριακή τεχνολογία, που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους, ποτέ δεν έτυχε ουσιαστικής υποστήριξης των ελληνικών κυβερνήσεων. «Αυτό δεν αφορά μόνο την Intralot αλλά πολλές ελληνικές εταιρείες και είναι ο βασικός λόγος που η χώρα αναγκάζεται να προχωρεί σε αύξηση του δανεισμού της σε απαράδεκτα επίπεδα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να αντιληφθεί ότι το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η διοίκηση της Intralot, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ανέφερε προς το σώμα των μετόχων πως προτεραιότητα είναι η απομόχλευση και η αναχρηματοδότηση του δανεισμού ώστε ο τελευταίος να υποχωρήσει κάτω από δύο φορές το EBITDA του ομίλου.