Το Ποτάμι θέλει τα ηνία της Κεντροαριστεράς

Το χρίσμα της πρωτοκαθεδρίας των ευρωπαίων σοσιαλιστών στην Ελλάδα θεωρεί ότι έλαβε το Ποτάμι, μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

Το χρίσμα της πρωτοκαθεδρίας των ευρωπαίων σοσιαλιστών στην Ελλάδα θεωρεί ότι έλαβε το Ποτάμι, μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι θα προτιμούσε να συμμετείχε στην κυβέρνηση το Ποτάμι, αντί των ΑΝΕΛ. Ο Στ. Θεοδωράκης θεωρεί πλέον μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που τον έφερε στην τέταρτη θέση (για λίγες ψήφους θα βρισκόταν στην τρίτη) και τον καταποντισμό του ΠαΣοΚ ότι εκπροσωπεί εκλογικά το μεγαλύτερο κομμάτι της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα προγραμματίζει και συνέδριο την ερχόμενη άνοιξη, με σκοπό την επιβεβαίωση του πλήρους προσανατολισμού του κόμματός του στην Κεντροαριστερά. Στο συνέδριο αυτό θα καλέσει και άλλες δυνάμεις να συμμετάσχουν, ευελπιστώντας να σχηματισθεί ένα ενιαίο σχήμα, αφού η Κεντροαριστερά, όπως αποδείχθηκε και με τα εκλογικά αποτελέσματα, έχει διασπαστεί σε μικρούς σχηματισμούς.
Το ερώτημα τι θα κάνει το Ποτάμι στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παραπέμπεται στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Αν και ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει, περιμένοντας αν ο κ. Τσίπρας εξαγγείλει μεταρρυθμίσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρεί την ως τώρα πολιτική της κυβέρνησης «εξαιρετικά πρόχειρη και επιπόλαιη» και ότι ξεφεύγει κατά πολύ από όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως ο κ. Θεοδωράκης δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε καν ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, αλλά θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Προεδρία της Βουλής. Το σκεπτικό είναι ότι το πρώτο κόμμα δικαιούται να εκλέξει Πρόεδρο της Βουλής. Ως αντιπρόεδρο της Βουλής θα προτείνει τον Σπ. Λυκούδη ευελπιστώντας και ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη ΝΔ. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται η Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης.
Τι θα κάνει όμως το Ποτάμι στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Ούτε εδώ η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, αφενός επειδή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το όνομα που προτίθεται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου θα πρέπει να ληφθεί απόφαση από τα κομματικά όργανα, όπως έλεγε ο κ. Θεοδωράκης. Πάντως στο Ποτάμι δεν αποκλείουν να δώσουν ψήφο σε πιθανή υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk