Επίθεση στην τρόικα από τον Μεϊμαράκη στον Παπούλια

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα επισκεφτεί αύριο Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σφοδρότατη επίθεση στην τρόικα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρολο Παπούλια.

«Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά με μια τρόικα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε, που πιστεύουμε και που αγωνιστήκαμε για να μπούμε» είπε και πρόσθεσε: «Η τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της, έπεσε έξω στις προβλέψεις της τα δύο προηγούμενα χρόνια και μαζί τους και τα μέτρα τα οποία αν είχαμε πάρει είναι σίγουρο ότι δεν θα είχαμε μπει στην ανάπτυξη. Εστω αυτή την μικρή του τελευταίου τριμήνου του 2014».

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε την επίθεση κατά της τρόικας λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο με αρκετή ομίχλη, τώρα που συζητείται ο προϋπολογισμός, υπάρχουν πολλά ζητήματα που είναι ανοιχτά και όλα μαζί απαιτούν ταυτόχρονα τη λύση» και σημείωσε:

«Γι’ αυτό ακριβώς με σθένος αποκρούουμε τις εκτιμήσεις της τρόικας διότι είναι εκτιμήσεις δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη».

Είπε ότι το μνημόνιο τελειώνει τέλος του μήνα και εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επόμενη ημέρα και όχι ποιος θα την διαχειριστεί, αλλά πως θα την έχουμε προσδιορίσει θετικά για τον ελληνικό λαό.

Ζήτησε αν μη τι άλλο να συμφωνήσουν να προχωρήσουμε συναινετικά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως ορίζει το Σύνταγμα για να έχουμε όπως είπε ένα θεσμικό νέο παράγοντα, ο οποίος θα αποτελεί το σύμβολο της ενότητας του ελληνικού λαού και θα είναι ένας πολύ καλός συνομιλητής και με τους έξω αλλά και με τις εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος της Βουλής προσδιόρισε και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε να ξεδιαλύνει γρήγορα η πολιτική ομίχλη για να έχουμε έναν αίθριο καιρό όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εξερχομενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευ. Μεϊμαράκης ζήτησε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» και όσον αφορά το θέμα των εκλογών «αμέσως μετά» όπως είπε «το συζητάμε». Σημείωσε επίσης ότι «έχει σημασία να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος που είναι πολλά θέματα ανοιχτά έτσι ώστε να υπάρξει ένας συνομιλητής και για τους έξω και για τους μέσα».

Σημείωσε επίσης ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ώρα των βουλευτών και όχι των κομμάτων», ενώ ζητησε να γίνει το πρώτο βήμα, το οποίο είναι το όνομα. «Πρέπει να γίνει ένα short list» όπως είπε, «να δοθεί αυτό το όνομα και εν συνεχεία να αποφασίσουν οι βουλευτές νηφάλια».

Προέχει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στο όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε.

Σε ερώτηση του Βήματος εάν θα επισπευθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας «θα δούμε». «Προέχει είπε να ανακοινωθεί το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να υπάρξει μία συναίνεση σε αυτό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk