Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου οι φίλοι του flamenco θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ισπανίδα χορεύτρια και χορογράφο του φλαμένκο Sara Baras στο Ηρώδειο.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την Ελληνική Μυθολογία με τίτλο «ΜΕΔΟΥΣΑ» η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ της MERIDA [Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida 2014] (θα παρουσιαστεί στο Teatro Classico de Merida) και του Φεστιβάλ της PERALADA [Festival Castell de Peralada] (θα παρουσιαστεί στο Castell de Peralada), δύο φεστιβάλ των οποίων ο άξονας και η θεματολογία τους κάθε χρόνο, στηρίζονται σε έργα με θέματα από την Ελληνική μυθολογία και ιστορία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στηρίζοντας τους θερμούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και ειδικά εφέτος που γιορτάζονται τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου EL GRECO. Η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός μετά την Ισπανία και πριν από την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος.

H παράσταση θα παρουσιασθεί επίσης στην Πάτρα στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας 2014 και μετά στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17 Σεπτεμβρίου.