Βαριά ήταν η τιμωρία που επέβαλε η FIFA στον Λουίς Σουάρες, για το δάγκωμα του στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στο ματς της Ουρουγουάης με την Ιταλία. Η FIFA του επέβαλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων μηνών από όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, τιμωρία εννέα αγωνιστών από τα ματς της Ουρουγουάης και πρόστιμο 112 χιλιάδων δολαρίων.

Η ποινή θα τεθεί σε εφαρμογή αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα της «σελέστε» στη φάση των 16 του Μουντιάλ με την Κολομβία και θα είναι σε ισχύ ακόμα και αν αποκλειστεί η Ουρουγουάη.

Επίσης ο Σουάρες θα λείψει από την πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ της ερχόμενης σεζόν με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να χάνει κατά σειρά τα ματς με τις Σαουθάμπτον: (εντός – 16 Αυγούστου), Μάντσεστερ Σίτι (εκτός – 23 Αυγούστου), Τότεναμ (εκτός – 30 Αυγούστου), Άστον Βίλα (εντός -13 Σεπτεμβριου), Γουέστ Χαμ (εκτός -20 Σεπτεμβριου), Έβερτον (εντός – 27 Σεπτεμβριου), Γουέστ Μπρομ (εντός – 4 Οκτωβρίου), ΚΠΡ (εκτός – 18 Οκτωβρίου) και Χαλ (εντός – 25 Οκτωβρίου)..

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοια συμπεριφορά σε κανένα γήπεδο ποδοσφαίρου και πόσο ακόμα σε αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου χιλιάδες κόσμος παρακολουθεί τα αστέρια στο γήπεδο», ήταν τα αρχικά λόγια του Κλαύντιο Σούλσερ, πρόεδρου της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA.

«Η πειθαρχική επιτροπή έλαβε υπόψη όλους τους παράγοντες της υπόθεσης και το βαθμό της ενοχής του κ. Σουάρες, σύμφωνα με τις τις σχετικές διατάξεις του κώδικα. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ το συντομότερο αφού πρώτα κοινοποιηθεί».

Σκέφτεται την έφεση η ομοσπονδία της Ουρουγουάης

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουρουγουάης, Βίλμαρ Βαλντές τόνισε ότι η χώρα του θα ασκήσει έφεση στην τιμωρία που επιβλήθηκε στον Λουίς Σουάρες από την FIFA για τη δαγκωνιά στον Τζόρτζιο Κιελίνι.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επέβαλε στον Σουάρες τετράμηνο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, συν αποκλεισμό εννέα αγωνιστικών και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

Ο Βίλμαρ Βαλντές τόνισε ότι θα ασκηθεί έφεση για να μειωθεί η ποινή του επιθετικού της Λίβερπουλ: «Ετοιμάζουμε την έφεση που θα υποβάλουμε. Είναι σαν να πετάνε την Ουρουγουάη εκτός Μουντιάλ» δήλωσε ο Βαλντές.

Η «Adidas» διακόπτει κάθε συνεργασία με τον Σουάρες

Η γερμανική πολυεθνική εταιρεία «Adidas» ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις εμπορικές δραστηριότητες στη συμφωνία συνεργασίας που είχε με τον Λουίς Σουάρες για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά από την τιμωρία του Ουρουγουανού επιθετικού από τη FIFA για το δάγκωμα στον Ιταλό αμυντικό Τζόρτζιο Κιελίνι.

«Δεν αποδεχόμαστε την πρόσφατη συμπεριφορά του Λουίς Σουάρες η οποία δεν αρμόζει στο υψηλό επίπεδο ανταπόκρισης που περιμένουμε από τους παίκτες μας. Δεν έχουμε κανένα σχέδιο για να τον χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε εκδήλωση προγραμματίζουμε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Adidas στηρίζει πλήρως την απόφαση της FIFA», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Θυμίζουμε πως ο Ουρουγουανός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εννέα αγωνιστικών από την εθνική ομάδα καθώς και ημερολογιακό αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και τέλος πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.